PLUSHposter

Međunarodni O Mordent String Quartet u Beogradu

Međunarodni O Mordent String Quartet nastupiće po prvi put u Beogradu, u subotu 21. januara u 20h u Kulturnom centru Grad. U sastavu Hugo Ticiatti (violina), Daniel Rowland (violina), Gareth Lubbe (viola) i Julian Arp (čelo) izvešće Betovenov op. 133, Šubertovu “Smrt i devojku” i još poneki pažljivo odabran komad.

Nakon kvarteta koji će nastupiti u Galeriji Kulturnog centra Grad, muzička fešta se nastavlja uzavrelom kombinacijom jedinog svetskog trubačkog benda bez trube. Internacionalni sastav Agios Lavrentios Brass band rođen je u selu Agios Lavrentios na planini Pilion gde kentauri i danas slobodno trče. Sastavljen od osam saksofonista bend će izvesti repertoar koji se kreće od “new orelans-a” preko rebetika do neobičnog viđenja Balkana.

Kao specijalni gost večeri u nekom pojaviće se sirijski maestro Ziad Rajab.

Koncert u KC Grad-u je deo prvog Plushmusic festivala koji se po prvi put održava u Beogradu od 20. do 22. januara. Novozelandski saksofonista Hayden Chisholm uspešno vodi festival u Kelnu već sedam godina, okupljajući renomirane muzičare iz celog sveta u mešavini jazz, klasične, world i improvizovane muzike koja ruši granice među žanrovima. U Beogradu će se svetski muzičari okupiti da sviraju tri dana i svojom muzikom zagreju zaleđenu prestonicu.