Korice POPCO

Roman PopCo

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

PopCo je postmodernistički, psihološki roman o odrastanju tinejdžerke Alise, avanturistički roman o piratima i zakopanom blagu, društveno angažovana proza kao kritika kapitalizma i globalizma, matematička fikcija, istorijski roman o kriptoanalizi, cyberpunk priča subverzivnih elemenata, roman o teorijama zavere, donkihotovska priča o pokretu otpora vetrenjačama, i pored svega dirljiva priča o potrazi za identitetom.

PopCo je autentično delo obeleženo suprotnostima, između nekad i sad, bogatih i siromašnih, stvarnog sveta i virtuelne realnosti, moćnih i potlačenih; delo o društvenoj i moralnoj odgovornosti pojedinca u korporacijskoj trci za profitom. Ako vam ne pruži odgovore, navešće vas da sami postavite mnoga ozbiljna pitanja, a ujedno vas i zabaviti svojim maštovitim zapletima.

Skarlet Tomas je 2008. godine nominovana u najuži izbor za dodelu nagrade Oranž, jednu od najprestižnijih nagrada za književnost u Velikoj Britaniji.

Izdavačka kuća Heliks je u okviru projekta „Identiteti: istrajnost u potrazi za ljudskim vrednostima u evropskoj književnosti“, podržanog od strane EACEA programa „Kreativna Evropa“, objavila roman PopCo, britanske spisateljice i književne kritičarke Skarlet Tomas.