Krokodilova gošća Anika Venstrom

Šveđanka Anika Venstrom, gošća spisateljica Krokodilove Rezidencije za pisce razgovaraće sa publikom u četvrtak, 5. septembra od 20h u galeriji Artget.

Razgovor vode Ana Pejović i Vladimir Arsenijević.

Anika Venstrom je rođena 1966. u Örnsköldsviku, ali je odrasla u Holmsundu, Västerbotten, na severu Švedske. Već u detinjstvu bila je očarana pripovedanjem. Objavila je prvu knjigu za decu 1998. godine, zajedno sa Marijom Herngren i Evom Svedenmark, pod kolektivnim pseudonimom Ema Vall. Njih tri su do sad objavile pet detektivskih priča za odrasle, i nekoliko knjiga za tinejdžere.

U duetu samo sa Evom Svedenmark objavila je i četiri romana o intimnim vezama, čija se radnja događa na severu Švedske. Zemlja Laponaca je njen prvi samostalni roman, porodična priča koju je sa sobom nosila celog života. Nakon nje objavila je knjige Strah od senke i Crni kvark. Po završetku studija novinarstva, radila je uglavnom kao novinar ili urednik u oblasti kulture.

Danas predaje kreativno pisanje na Spisateljskoj akademiji. Knjige su joj prevedene na nemački, holandski, finski, danski, norveški i islandski jezik.