Knjiga Periferijski bulevar (poklon akcija)

Treća poklon knjiga “Velike rođendanske poklon akcije LookerWeekly.com i Arhipelaga” za četvrtak, 12. septembar je Periferijski bulevar – autor Anri Bošo. Da biste učestvovali i imali šansu da dobijete na poklon knjigu dana, potrebno je da ispod ovog teksta ostavite najlepši komentar na temu “Razlozi za čitanje”, danas od 9 do 19h. Autor najlepšeg komentara na poklon dobija knjigu dana –  Periferijski bulevar !

[synved_success]Kako bi vaš komenatar bio validan, obavezno je da navedete vaše puno ime i prezime, kao i vašu e-mail adresu u za to predviđena polja komentara.[/synved_success]

O pravilima poklon akcije, koja traje od 10. do 25. aprila, možete detaljnije da pročitate OVDE.

Periferijski bulevar je roman o nadi i bolesti, o ljubavi i patnji, o sećanju i prijateljstvu, o bliskosti i o trenucima koji nestaju.

Suočen s bolešću bližnjeg, junak romana se priseća trenutaka prijateljstva, sazrevanja, ohrabrenja uspona i padova u svom životu. Savremena drama njegovog života vraća Bošoovog junaka u vreme njegove rane mladosti koja se poklapa s početkom Drugog svetskog rata i nacističke okupacije Francuske. U tom vremenu strada njegov najbolji prijatelj Stefan, pripadnik francuskog Pokreta otpora, i to je trauma koja je trajno obeležila život junaka ovog romana.

Velika priča o prijateljstvu i bliskosti kao odgovorima na izazove smrti i nestanka.

Za godinu dana prodato je 100.000 primeraka ove knjige na francuskom jeziku.

Nagrada „Livre Inter“.

Roman 168 strana; Format: 14×21 cm; Tvrdi povez; ISBN: 978-86-86933-78-2

Prevod s francuskog: Anđa Petrović

Cena: 750 dinara

*Knjigu je na poklon dobila Milena Lazić.