Coach

Kako da postanete sami svoj coach 

Svoj coach Nataša Vukmirović


U prvom delu knjige “Kako da postanete sami svoj coach” Nataša Vukmirović  piše o profesionalnom coachingu, balansu profesionalne podrške i samopomoći. Self-coaching koncept je nov kod nas, a o coachingu postoje brojne pogrešne informacije u javnosti, kaže autorka.

U drugom predstavljam WordPlay metod i objašnjavam kako se može koristiti u samostalnom coachingu.

Treći deo posvećen je temi blagostanja (lično, zaposlenih, društva).   

Knjiga je namenjena: 

  • profesionalcima koji žele brže da napreduju, 
  • menadžerima, liderima i preduzetnicima, kao i 
  • osobama koje žele da imaju profesionalni set tehnika i alata za samostalni coaching. 

Nataša Vukmirović je trener, konsultant i profesionalni coach, ICF sertifikovani timski coach, EMCC akreditovani mentor i coach, ECA sertifikovani profesionalni coach, OLI sertifikovani trener razvojnih veština, trener i ekspert Građanskih inicijativa.

Različite metodologije i pristupe u razvoju ljudi, timova i organizacija učila je od mentora i učitelja iz regiona i inostranstva (Danska, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Izrael, Indija). 

Autorka je coaching modela WordPlay koji donosi preciznu mapu za prevazilaženje samosabotirajućih obrazaca i samouvereno ostvarivanje ciljeva.

Zalaže se da se coaching i mentorstvo prepoznaju kao sveobuhvatni pristupi i metode za razvoj veština, za efikasnije rešavanje problema i ostvarivanje profesionalnih interesa i unapređenje radnog učinka na radnom mestu.

Najčešće radi s menadžerima i preduzetnicima, liderima nevladinih i strukovnih organizacija i profesionalnim pomagačima. Bila je i trenutno je angažovana na regionalnim i međunarodnim projektima podrške preduzetnicima i organizacijama, kao profesionalni coach.

U oblasti edukacija, obuka i razvoja zaposlenih najviše iskustva ima u upravljanju konfliktima, efikasnoj komunikaciji u različitim sistemima, razvoju lidera i snažnih timova.