fbpx

Putovanje kroz kulturno nasleđe

U okviru obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa, Delegacija EU u Srbiji i EU info centar i Zadužbina Ilije M. Kolarca organizuju izložbu fotografija “Putovanje kroz kulturno nasleđe” koja će biti postavljena u Holu Kolarčeve zadužbine.

Izložba predstavlja selekciju fotografija mesta evropskog i srpskog kulturnog nasleđa, od fotografija kolektivnog sećanja na Veliki rat preko manastira i arheoloških lokaliteta do street arta u Srbiji. Istovremeno, izložba je prilika za promociju EU digitalne platforme Evropeana, preko koje je deo fotografija preuzet. Preko svojih institucija kulture, Srbija daje aktivni doprinos toj digitalnoj platformi koja ove godine proslavlja 10. godišnjicu postojanja.

Izložba “Putovanje kroz kulturno nasleđe” biće otvorena u ponedeljak, 16. aprila 2018. u 19 časova.

Izložba je deo kampanje posvećene kulturnom nasleđu, koju u Srbiji organizuju Delegacija EU i EU info mreža (EU info centar u Beogradu i EU info kutci u Novom Sadu i Nišu) sa partnerima. Kampanja, čiji je slogan „Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost”, obuhvata više od 40 događaja širom zemlje sa ciljem da se mesta od značaja za kulturno nasleđe približe građanima kao i da se ojača osećaj pripadnosti zajedničkom evropskom prostoru. Započeta u martu, kampanja će trajati tokom čitave godine; na taj način, Srbija se pridružuje drugim evropskim zemljama koje 2018. slave Evropsku godinu kulturnog nasleđa.

More Stories
Etno fuel u Etnografskom muzeju