Otvaranje RMD Open Space Gallery

U subotu, 14. septembra, u ulici Gospodara Vučića 106, sa početkom u 18 časova biće upriličeno svečano otvaranje RMD Open Space galerije i promocija RMD studija pod nazivom ” Između doručka na travi i tajne večere”.

Koncept RMD Open Space Gallery zamišljen je kao dinamičan i potpuno otvoren sistem, u smislu prezentacije najraznovrsnijih tendencija i postupaka kako iz sfere vizuelnih umetnosti tako i iz sfere dizajna, sa posebnim osvrtom na komunikaciju dizajnerskog i umetničkog pristupa te postupka kao i redizajna i reciklaže kao posebno interesantnih i aktuelnih disciplina.

RMD Open Space Gallery pokrenuta je kao logički nastavak razvoja RMD studija koji je osnovan 2012. godine od strane Radeta Markovića – vizuelnog umetnika i Milene Marković – arhitekte enterijera i dizajnera nameštaja. Sam studio u startu zamišljen je kao interaktivna platforma koja za cilj ima uspostavljanje bolje pozicije i stimulisanje kreativne industrije u Srbiji. Delujući u tom pravcu, studio vrlo brzo okuplja saradnike koji zajedno sa osnivačima uviđaju jedan od veoma važnih problema u prezentaciji svojih radova – nedostatak prostora u kome se nalaze stalne postavke proizvoda koje kreativna industrija uprkos veoma živoj i raznovrsnoj produkciji ima.

Umetnički okvir u kome će se program galerije kretati obuhvataće od konceptualnog umetničkog pristupa i stava interpoliranog u dizajn, vizuelne forme kao i kombinacije istih, preko tradicionalnih medija, umetničkih eksperimenata i preformansa, do klasičnih umetničkih i dizajnerskih disciplina visokog kvaliteta.

Program galerije kreiraće Rade Marković – vajar i dizajner, Milena Marković – arhitekta enterijera i dizajner nameštaja i Marijana Popović – vizuelni umetnik.