fbpx

Odnosi Gale Čaki

U utorak, 3. juna u 19:30, u Kući Kralja Petra I  biće otvorena izložba “Odnosi”, Gale Čaki, mlade akademske slikarke koja za sobom ima zavidnu umetničku karijeru. Izložba će biti otvorena do 12. juna.

Izložbu će otvoriti prof. dr Irina Subotić, istoričar umetnosti.

Izložba “Odnosi” predstavlja deo doktorskog umetničkog projekta Gale Čaki. Kuća kralja Petra I biće pretvorena u prostorno-ambijentalnu instalaciju mlade slikarke Gale Čaki, kao vid najave doktorske izložbe. Unutrašnjost instalacije se sastoji iz prostornog rasporeda višeznačenjski odvojenih celina, tačnije ona je raščlanjena na tri značenjska sloja/ prostora kuće.

Uz pomoć tehnologije 3D mapiranja, Gala omogućava posmatraču da zađe u okom nevidljivi prostor likovnog dela.

Gala Čaki rođena je 1987. godine u Zrenjaninu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na departmanu likovnih umetnosti, grupa za slikanje, 2010. godine. Godine 2011. stekla je diplomu master studija na departmanu likovnih umetnosti, grupa za slikanje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 2013. godine student je doktorskih umetničkih studija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Izlagala je na brojim samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Danska, Nemačka, Holandija, Belgija, Italija, Portugal, Rusija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Kanada). Član je ULUV-a. Živi i radi u Novom Sadu.