Mladost umetnost

Otvaranje sedme postavke izložbe savremene umetnosti „EGallery“, koja se ove godine odvija pod sloganom „Mladost umetnost“, će biti održano u utorak, 30. januara 2018. godine od 18 časova u prostorijama agencije Executive Group (Knez Mihailova 9, II sprat).

Priliku da u ovom nekonvencionalnom galerijskom prostoru u centru grada predstave svoje radove dobilo je 20 neafirmisanih mladih umetnika, većinom studenata Fakulteta primenjenih umetnosti i Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Sedma postavka „EGallery“, čiji je akcenat na delima nastalim korišćenjem tehnike ulje na platnu, kombinovanom tehnikom i tehnikama kao što su akvarel na papiru, bojeni lesonit i ugljen na papiru, krasiće spratove prostorija agencije za integrisane komunikacije Executive Group tokom narednih šest meseci.

Među izloženim radovima ističe se zidna skulptura “Balans” autorke Ane Vodopije, inspirisana primenom različitih materijala koji zahtevaju drugačiji pristup radu i tako razbijaju monotoniju stvaralačkog procesa. Osim toga, posetioci će imati priliku da vide i novu seriju radova autora Andreje Krstića Čenipea, koja je zasnovana na igri geometrijskih oblika, odnosa pune i šuplje površine i dinamike elemenata unutar kruga. Postavka obuhvata i radove Nenada Avramovića, koji su produkt istraživanja materijalnog identiteta slike i njenog poistovećenjem sa objektom..

Ova postavka „EGallery“ biće jedinstvena po tome što će se među izlagačima naći i deca sa posebnim potrebama, štićenici organizacija „Dečje srce“ i „Plava školjka“, odnosno deca obolela od različitih oblika maligniteta, koje okuplja organizacija „Čika Boca“. Kako je „EGalllery“ izložba prodajnog karaktera čiji je cilj pružanje podrške, veće vidljivosti i prostora talentovanim kreativcima, ovom prilikom 10 odsto prihoda od prodaje radova biće namenjeno navedenim organizacijama.  Posetioci će takođe moći da kupe i radove dece, štićenika ove tri organizacije.

Nakon otvaranja, izložba će biti otvorena za javnost svakog petka od 15 do 17 časova, uz prethodnu najavu dolaska na e-mail office@eg.rs.