Otvaranje izložbe Miroslava Arsića “Događaj na asfaltu”

U Galeriji 212 u utorak, 04. april 2017. u 19h, biće predstavljen najnoviji ciklus radova slikara i grafičara Miroslava Arsića, autora koji više od pet decenija zauzima značajno mesto na našoj savremenoj likovnoj sceni.

Izložba će biti otvorena do 18. aprila 2017.

Izložba Događaj na asfaltu obuhvata slike nastale u protekle tri godine prepoznatljivog ikonografskog sadržaja interpretiranog novim i drugačijim likovnim jezikom.

 

… Motiv motocikla ili kacige, koji je Arsić uveo još krajem šezdesetih godina u tumačenju univerzalne teme o brzini života modernog čoveka i njegovoj prolaznosti, prisutan je i danas. Međutim, za razliku od ranijih radova bliskih poetici nove figuracije, danas imamo kompozicije pročišćenog likovnog izraza, apstraktno-asocijativnog karaktera.

… Izložba Događaj na asfaltu, sažimajući petodecenijsko stvaralačko iskustvo radoznalog i istraživačkog duha, obraća nam se jezikom čiste likovnosti, oslobođenim vizuelne deskripcije u tumačenju egzistencijalnih pitanja aktuelnih i na početku XXI veka.Jelena Gajić (iz kataloga)

Miroslav Arsić
Rođen je 1942. u Požarevcu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu 1967, Odsek za slikarstvo, u klasi profesorke Ljubice Sokić. Postdiplomske studije završio je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1978, Odsek za grafiku, u klasi profesora Boška Karanovića. Uz redovne studije fakultativno je učio mozaik kod profesora Božidara Prodanovića i grafiku kod profesora Marka Krsmanovića.

Dela mu se nalaze u značajnim javnim i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu