Screen shot 2014 02 19 at 13.09.44

Kreativna berza u DKCB-u

U Atrijumu Dečjeg kulturnog centra Beograd u subotu, 22. februara od 12 do 14 časova, biće organizovana „Kreativna berza”, koja će deci starijeg osnovnoškolskog uzrasta i srednjoškolcima pružiti mogućnost da izlažu, razmenjuju i prodaju svoja dela, poput nakita, slika, odeće, rezbarija, fotografija, keramike, itd. Na ovoj berzi tinejdžeri će dobiti priliku i da razmenjuju knjige, stripove, ploče, filmove i CD-ove.

Kreativna berza je zamišljena i kao mesto okupljanja, druženja i stvaranja novih ideja među mladima. Specijalni gosti na berzi su đaci iz Tehničke škole Drvo art, Srednje škole za dizajn tekstila i Tehničke škole za dizajn kože, koji će izložiti duboreze, svoje kolekcije odeće, obuće, tašni i drugih modnih predmeta.

Posebna zanimljivost ove Kreativne berze je radionica Studija za Animirani film Dečjeg kulturnog centra Beograd, kada će se predstaviti prva igračka filma – fenakistoskop. Tokom ove radionice, koju vodi Marija Milanović Lazarevski, svi zainteresovani moći će da se oprobaju u izradi svoje prve animacije.

Prateći program manifestacije biće i mali rok koncert srednjoškolskih bendova, koji će u Maloj sali DKCB svirati svoju autorsku muziku. Bendovi koji će nastupati na ovoj manifestaciji su učesnici Festivala LIKE/UNLIKE 2013, koji je Dečji kulturni centar Beograd pokrenuo prošle godine.