93fc90d5 00bf 48de 9eae 8ee1ef6d8a5f
93fc90d5 00bf 48de 9eae 8ee1ef6d8a5f

Izložba Nataše Kokić, predstavlja svet iz drugog ugla 

Izložba crteža Nataše Kokić, umetnice koja u svom radu duboko tipografski istražuje prirodne strukture kao i likovne odnose unutar nama često nevidljivih preseka materije koja se prožima svuda oko nas, biće otvorena u subotu 8. juna u galeriji Funnel Contemporary (Dunavska 21).

Delovi istorije života zapisani na fragmentima koji često razbacani leže ispod naših nogu su povezani nevedljivim nitima koje Nataša vešto rekonstrujiše i na jedan veoma suptilan način ih dešifruje na jezik svima dostupan.

Umetnica Nataša Kokić, je magistrirala i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti, a sada je docent na matičnom fakultetu.

Imala je bogate izlagačke aktivnosti u Srbiji i inostranstvu, predstavila se u Danskoj Norveškoj, Švedskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj.

Takođe, umetnica je u okviru rezidencijalnih programa, boravila na Islandu, u Holandiji, Americi, Norveškoj i Srbiji, a dobitnica je i nekoliko nagrada, od kojih se ističu Nagrada „Dimitrije Bašičević Mangelos” 2014. i Nagrada „Vladimir Veličković” za crtež 2013. godine. Pozivamo vas da posetite postavku radova i da kroz susret sa crtežima Nataše Kokić upoznate svet iz drugog ugla.

Izložba traje do 20. jula.

Foto: Lič,na arhiva Natasa Kokić i Info Press