Narnya Imbrin full

Izložba fotografija Narnya Imbrin u Bartselona galeriji

Ona se budi. Oblači ulogu kao haljiinu za veče. Baca čini. Bežeći od sebe, odlazi u krajnost spoznaje. Raskrinkava ego. Takva, približava se sopstvu. Duhovna, introvertna, militantna, zarobljena u sveticu mantričke erotike, apstraktna, razgolićena, neuhvatljiva, podatna, spremna na spoznaju greha, ali i na greh uprkos spoznaji.

Njeno ime je Brutalna, a preziva se Suptilnost.

Narnija Imbrin serijom autoportreta upravo pronalazi balans u toj igri emocija. Ona prodire u sopstvenu erotičnost, ogledajući se s druge strane ogledala kroz antiherojstvo i (de)mistifikacija višemislenih poruka koje šalje, spakovanih u noir estetiku likovnog, izražavajući kroz naglašenost senki ženu koja dominira njenim bićem, na granici militantnog, pohotno čulnog, ekstravagantnog, ali opet tako velvetovski suptilnog i čednog.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Dovodeći ekspresiju erotskog do savršentstva te željene lične samospoznaje, što ova igra i jeste, i vispreno sakralna i misleno vulgarna. Narnija se u svojoj erotičnosti poigrava fetišizmom, koketira sa sado mazo iluzijama, na trenutke odlazi u prostor na granici bluda, ali izbalansiranim tonom, uprkos divljem vajbu kojim gori iznutra. Jedna lucidna, inteligentna igra u kojoj je autorka vrlo jasno sa sobom na ”ti” i zna šta hoće iako zbunjuje mnogoidejnošću i asocijacijama.

Gledajući Narnijine fotografije, sluša mi se Venus in furs Velvet Undergrounda, tone mi se u psihodeličnu omamljenost odišu njene fotografije. Bogat, intenzivan doživljaj nakon koga autorku možete i morate da posmatrate s dubokim poštovanjem jer je hrabro, raskrinkavši okove uronila i proniknula u sebe, prikazavši se u tom sopstvenom ogoljenju na najraskošniji način. – Marina Kovačević

Izložba auto-portreta će biti otvorena od ponedeljka 06. februara (19h) do 18. februara (16h) u galeriji Bartselona, Belgrade Design District (sprat 1, lokal 96).