Seb Janiak . Naomi Robot

Čuveni francuski fotograf Seb Janiak u Beogradu

Asocijacija blanc/ blank / бланк predstavlja izložbu SEB JANIAK u Beogradu 3. novembra u Luci Beograd. U pitanju su radovi francuskog fotografa, poznato svetsko ime koje se vezuje za umetničku fotografiju, muziku, svet dizajna i mode! Umetnik, Seb Janiak tom prilikom dolazi u Beograd po prvi put. Do 6. novembra, publika će biti u prilici da vidi premijerno fotografije iz dve serije:‘’Mimesis’’ i ‘’Naomi’’.

Svoju tridesetogodišnju karijeru, Seb Janiak započeo je sa čuvenim dizajnerom Filipom Starkom.

Smatra se pionirom digitalne fotografije (jer je jedan od prvih koji je uspeo da uradi fotografiju koristeći kameru i video zapis) i izumiteljem digital matte painting tehnike (digitalno mat slikarstvo-fotografija putujuće pozadine).

Specijalne efekte dobija isključivo koristeći različite tehnike u fotografiji (od analogne do digital matte painting) bez korišćenja fotošopa.

Seb Janiak Mimesis lubon Tranquillitatis

Zbog izvanrednih rezultata koje dobija eksperimentisanjem na fotografiji, ubrzo postaje interesantan i reklamnoj i muzičkoj industriji, ne samo kao fotograf već i kao režiser.

U usponu svoje karijere, Seb Janiak bio je među 10 najboljih fotografa sveta.

Beogradskoj publici, Seb Janiak predstaviće nekoliko fotografija velikih formata, iz dve različite serije ”Mimesis” i “Naomi”, kombinaciju prirode, strategiju adaptacije kroz imitaciju i božanstvo u formi srebrnog kiborga, biće iz druge dimenzije.
Za Mimesis su najvažniji memorija i informacije.

Cvet koji prilagođava svoj izgled podrazumeva konekciju sa svojim morfološkim polljem. Morfološko polje uključuje, takođe, informacije univerzuma (Hrišćanstvo i Budizam govore o spiritualnom univerzumu), koje hrane našu materiju informacijama izvan vremena i prostora.

Serija ”Mimesis” broji 22 fotografije – rađene u periodu od 2012 do 2014. godine, prvi put izložene na Sajmu Fotografije u Šangaju (Photo Shanghai Art fair) – septembar 2015

Ova serija fotografija je nagrađena na IPA Lucy Award 2015 u kategoriji primenjene umetnosti.

Serija ”Naomi” rađena u periodu od 1994. do 2011. godine

Fotografija iz ove serije dobila je nagradu u kategoriji najbolja naslovna strana u SAD u Njujorku (Naomi Campbell portrait).

Fotografije iz ove serije nalaze se u knjizi NAOMI (New Book from Taschen).