Nikola Rakocevic

Završava se snimanje filma Nebo iznad nas

Kaskaderskom scenom kod Brankovog mosta u Beogradu 25. septembra ujutru završava se snimanje debitanskog filma holandskog reditelja Marinusa Groothofa – Nebo iznad nas, koji prati živote troje ljudi različitih generacija tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Snimanje je počelo 20. avgusta u Beogradu, film je sniman na više lokacija u samom centru Beograda, u Domu kulture Studenski grad, Tehnološko-Metalurškom fakultetu, Radio Televiziji Srbije na Košutnjaku, ulici Tadeuša Košćuškog, parku u Zemunu…

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Reditelj i scenarista Marinus Groothof je povodom završetka snimanja filma izjavio: „Imamo samo još dva snimajuća dana. Počeli smo pre više od mesec dana a čini se kao da je prošlo mnogo više vremena. Bilo je sjajno gledati kako oživljavaju likovi i lokacije koji su postojali samo u scenariju. Snimanje je uvek intezivan proces i osećam se blagosloveno što radim sa ovako posvećenom ekipom, oni su ti koji su zaista učinili ovo mogućim“.

Atmosfera je tokom celog procesa snimanja bila odlična, a umorna ali raspoložena ekipa sa velikim elanom privodi kraju rad na snimanju filma. Montaža filma počinje 1. oktobra dok se premijera očekuje početkom 2014. godine.