BLADERUNNER2049 SNDTRK CVR v1 5X5 lr

Uronite u svet Blade Runner 2049 sa originalnim soundtrackom filma

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Alcon Sleeping Giant (ASG) Records, kroz ekskluzivnu distribuciju putem Epic Records, izdali su originalni muzički soundtrack dugo iščekivanog filma  Blade Runner 2049 . Ovaj album je već dostupan u digitalnoj prodaji.  Za najodanije fanove i retke kolekcionare napravljeno je i posebno izdanje na dvostrukom disku koje je odštampano u bukvalno u 2,049 kopija. Njega možete naručiti OVDE dok ga ima na stanju!

Kompozicije za nastavak kultnog sci-fi-noir filma iz osamdesetih zajedno su napisali Oskarom nagrađeni kompozitor filmske muzike Hans Zimmer  [Inception, The Dark Knight, Gladiator, The Lion King] i za Golden Globe i Emmy nagrade nominovani kompozitor Benjamin Wallfisch [It, Hidden Figures, Annabelle: Creation].  Originalne instrumentalne kompozicije kao i kao i odabrane evergreen melodije zaokružuju ovo, kako kritičari kažu, “novo remek delo sci-fi noir žanra.Soundtrack se završava pesmom koju je otpevao nominovani za  Grammy nagradu. U pozadini sajber-infuzirane soul produkcije ona isporučuje performansu koja hipnotiše i progoni

Zajedno, Zimmer i Wallfisch nastojali su da nastave neverovatno muzičko nasleđe muzičkog soundtraka originalnog filma Blade Runner  legendarnog grčkog kompozitora Vangelisa, koje je zauzelo sopstveno mesto u istoriji muzičkih predložaka za filmove, izdvojivši se svojom lepotom i originalnošču kao umetničko delo za sebe. Da bi bili dostojni takvog muzičkog remek dela, dva kompozitora su implementirali zvuk vintage sintisajzera Yamaha CS80 (glavnog instrumenta originalnog soundtracka) koji potiče iz sedamdesetih godina u bogatu zvučnu paletu koju pruža savremena tehnologija, stvarajući muzičku atmosferu koja se u potpunosti uklapa sa idejom vodiljom reditelja Denisa Villneuvea.

“Prvenstveno, Denis je reditelj koji ima viziju, ima svoj glas. Sećate se, radio sam brojne projekte sa Ridleyem Scottom. Zato mi je bilo prvo važno da je ovo filmsko delo, samostalno i autonomno, jer da budemo iskreni, Ridleya je teško pratiti, a Vangelisa pogotovo. Kada je Ben (Wallfisch) imao samo četiri godine ja sam gledao u bioskopu Blade Runner”, smeje se Hans Zimmer i dodaje:” Kada smo pogledali Blade Runner nastavak, odlučili smo se za određenu  zvučnu paletu. Odabrali smo da ne idemo sa orkestralnom muzikom, jer nam se priča  obraća direktno i intimno”.

“Svi mi znamo šta Blade Raunner predstavlja i kakvo je iskustvo gledati takvo remek delo” nadovezuje se na priču Ben Wallfisch,”Prvo pitanje koje smo jedno drugom postavili bilo je “kako možemo da komponujemo nešto novo, inspirisano prethodnim delom, da zvuči sveže i novo, ali da i dalje bude deo  tog sveta? Naša misija od početka bila je da pronađemo srž priče – šta je to duša? Kako da napišemo tu temu koja najjednostavnije objašnjava celokupno čovečanstvo? Mislim da je to ono čemu smo težili od početka zajedničkog rada na ovom albumu”.

Njihov rad je već od strane magazina  Variety  ocenjen kao materijal za Oskara:”Zimmer i Wallfisch su komponovali muziku koja sadrži sve potrebne reference sa Vangelisovim iskonskim originalnim delom, dok sa druge strane održava i potrebnu distancu”

Blade Runner 2049 režirao je  Denis Villeneuve a u njemu se pojavljuju  Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Robin Wright, Mackenzie Davis, Carla Juri i Lennie James, Dave Bautista i Jared Leto.

Alcon Entertainment drži prava na filmske, televizijske i ostale moguće načine na koji može da se razvija franšiza Blade Runner. Oni su i producenti filma zajedno sa  Bud Yorkin i Cynthia Sikes Yorkin, dok su  izvršni producenti Frank Giustra,Tim Gamble, Ridley Scott i Bill Carraro.