The Call

Triler Poziv

Triler Poziv (The Call) u režiji Brada Andersona, premijerno prikazan na Blokbaster reviji u Sava centru, od 29. avgusta biće na repertoaru u Kolosej Multiplexx-u i bioskopima Cineplexx Beograd, Kragujevac i Podgorica.

U glavnim ulogama su čuvena holivudska glumica Hali Beri koja tumači lik operaterke službe za hitne pozive i Abigejl Breslin u ulozi otete tinejdžerke, u napetoj priči o tankoj liniji koja razdvaja borbu za život devojčice i njene jedine nade, saosećajnog i stabilnog glasa sa druge strane telefonske slušalice.

Veteranka hitne službe, Džordan, ima posao koji nije za osobe za slabim srcem – odgovara na uznemirujuće pozive i momentalno reaguje kako bi se sačuvali životi. Kada se prijava mlade žene završi tragično, ona je slomljena. Preispituje svoj život i pita se da li je to bio poslednji poziv. Razmišlja da se povuče i podučava druge o profesiji prepunoj pritiska. Ipak, njen profesionalni život ipak se tu ne završava. Serijski ubica otima još jednu tinejdžerku, Kejsi, koja poziva hitnu službu iz prtljažnika otmičarevog automobila. Džordan će ponovo biti u prvim redovima predvodeći grupu novih regruta u velikoj operaciji. Ona će sada morati da preuzme kontrolu na način na koji to nikada nije radila – da pretvori Kejsi u partnera kako bi pronašla ubicu.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Priča filma je prvobitno bila zamišljena kao TV serija, ali je scenarista Ričard D’Ovidio kasnije materijal preoblikovao u 94-minutni igrani film. On je bio inspirisan da napiše scenario kada je čuo vest na radiju o hitnoj službi. „Bio sam zaintrigiran i želeo sam saznam više. Shvatio sam da nikada nismo videli film ili TV emisiju o ovakvim centrima. Javnost veoma malo zna o ovoj profesiji i o onome što se dešava gotovo svakodnevno. Mogli smo da čujemo samo vesti, a vrlo retko ko je operater, koje korake preduzima ili kakve su njegove emocije u vreme hitnog poziva“, kaže scenarista filma.