skart i prijatelji 486

Škart i prijatelji

 

Projekcija radnih video materijala Škart kolektiva, u kombinaciji sa muzičkim i pesničkim sekvencama, u izvođenju Prote, Žoleta i prijatelja biće održana u ponedeljak, 4. marta od 20h u SKC-u…

Još od osnivanja, na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 1990. godine, Škart kolektiv eksperimentiše različitim medijskim formatima realizacije radova, njihovom distribucijom i ugradnjom u iskustvo publike, kao i načinima prezentacije dokumentacije, koja se u procesu pripreme, izrade i komunikacije tih radova generiše.

Od početnih poster kampanja i deljenja „Tuga” (stihova na komadima perforiranog kartona namenjenih prolaznicima), pa sve do organizovanja mreže samohranih majki za rad na projektu „Nove kuvarice”, otvorenog muzičkog kolektiva „Horkeškart” i „Pesničenja”, grupa „Škart” svojim radovima deluje kao agens pospešivanja dijaloga i razmene, zajedničkog učešća u kreativnom i umetničkom činu, kao i stvaranju raznih privremenih mikrozajednica. Tekstualni, foto i video dokumenti redovno prate i beleže te procese kako bi sačuvali njihove tragove i ugradili se u nove instance izvođenja ili prikazivanja radova. Ovom prilikom biće prikazani razni radni video materijali, u kombinaciji sa muzičkim nastupima i izvođenjima pesama.