trueblood

Serije koje se uvlače pod kožu

Od Čiste hemije do Okružen mrtvima

U moru loših i prosečenih serija koje se neprestano vrte i repriziraju do iznemoglosti, izdvajamo nekoliko serija koje ćete nesumnjivo voleti, zato što će vas bukvalno “okovati” za omiljenu fotelju.

Ove serije su definitivno napravljene da ih volite, da vas drže strpljivo pokraj malih ekrana i zbog toga zaslužuju čistu desetku!

 Breaking bad

Ova serija je jedna od najvećih televizijskih hitova. Glavni junak Walter White je profesor hemije koji na prvi pogled imam sasvim običan život. Sticajem čudnih okolnosti i u nedostatku novca, Walter se ubrzo upliće u mutne poslove sa svojim bivšim učenikom i zajedno se “bacaju” na proizvodnju droge. Među kupcima njihovog traženog “proizvoda” pojavljuju se neki od najluđih i najokrutnijih kriminalaca, a to je tek početak priče.

The Walking Dead

Ako ste ljubitelj drame, trilera i horora onda je za vas pravi izbor The Walking Dead. Serija je rađena po istoimenom stripu i stekla je veliki broj fanova. Radnja serije prati Rick-a Grimes-a, zamenika šerifa, koji se budi iz kome u bolnici i posle nekog vremena shvata da je okružen “šetačima” – zombijima. Kreće u potragu za svojom porodicom i na putu do njih se susreće sa preživelima. Kako se izboriti u svetu punom zombija?

Game of Thrones

Još jedna serija zasnovana po romanu Džordža R.R. Martina. Ova epska fantastika sa sobom donosi magiju, spletke, pustolovine, romanse, izdaju. Kraljevi se utrkuju za svemoćni presto. Samo jedan može da odnese trijumf. Ko će ga osvojiti?

Lost

U ovoj seriji sve vreme se prepliću avantura, akcija, fanstastika, drama… a radnja prati živote preživelih putnika avionske nesreće na misterioznom ostrvu u Južnom Pacifiku. Iako je premijerno prikazana 2004. godine, serija je stvorila armiju obožavatelja koji joj se i danas rado vraćaju. Vredi je pogledati.

True blood

Kažu da su vampiri ponovo u modi. Ova serija to i dokazuje. Rađena po romanima Šarlin Haris, True blood je ušla pod kožu gledaocima širom sveta. Mračna, divlja serija prati život čudnih stanovnika izmišljenog gradića u Luzijana koji često dolaze u dodir sa vampirima. U ovoj seriji ima svega – od magije, lepih devojaka preko zgodnih vampira do krvi i ludačkog seksa.

foto: YouTube screenshot