Screen shot 2014 01 17 at 15.56.15

Sedam veličanstvenih u Kombank dvorani

“Vidimo se u novom evropskom bioskopu, u Kombank dvorani 8. juna na otvaranju 14. festivala „Sedam veličanstvenih“, poručuju direktori festivala, Svetlana i Zoran Popović u saopštenju za javnost u kome dalje kažu, i kojeg prenosimo u celosti:

Paralelno s našom borbom za festival odvijala se još jedna velika borba da se otrgne od zaborava i propadanja impozantna dvorana u samom centru Beograda, dvorana u kojoj su stvorene neke od naših najznačajnijih kulturnih manifestacija. Godinama smo pominjali tužnu sudbinu koja je zadesila nekada elitnu Dvoranu Doma sindikata, mesto gde je, između ostalih, rođen FEST i gde se na festivalske projekcije i na susrete s najznačajnijim filmskim autorima sveta dolazilo kao na hodočašće. I baš kad je naš zajednički festival doživeo teške i sumorne trenutke, otvorila su se širom vrata na drugoj strani i iza njih se ukazao veličanstveni sjaj divnih filmskih vremena.

Obratili smo se MegaCom Filmu, koji je zaslužan obnovu dvorane, tačnije njihovom osnivaču i direktoru, Igoru Stankoviću, u trenutku dok su još trajali radovi na rekonstrukciji, sa idejom da se i festival „Sedam veličanstvenih“ pridruži novom početku Dvorane Doma sindikata i naš predlog je prihvaćen s punim razumevanjem i neskrivenim entuzijazmom.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Obnovljena dvorana sada sa novim imenom – Kombank dvorana, biće elitni multinamenski prostor. Beograd dobija novi veličanstveni bioskop, po prostoru i, najviše, po vrhunskoj tehnici za projekciju slike i zvuka.

Čini nam se da je festival „Sedam veličanstvenih“ dobio priliku da bude u pravom trenutku na pravom mestu i da zajedno sa posvećenicima iz Megacom filma ponovo podseti sve zaljubljenike u film da je Beograd nekada bio veliki Grad bioskopa!