cof

Otvoren 23. FAF

23. Festival autorskog filma otvorio je sinoć dobitnik Gran prija u Veneciji, film izraelskog reditelja Samjuela Maoza „Fokstrot“. Glavna lokacija festivala i ove godine je Dom omladine Beograda, dok će, domaći film, upravo nagrađen u Amsterdamu, “Druga strana svega” biti prikazan u Sava Centru, 29. novembra u 20h.

Uoči svečanog otvaranja, u foajeu Dom omladine Beograda održana je konferencija za novinare na kojoj su, između ostalih, svoj zajednički film predstavili reditelj i scenarista Goran Marković, i snimatelj i montažer Miško Nećak. “Mnoštvo i manjine” je polu igrani dokumentarac koji predstavlja priču o identitetu, njegovom pronalasku i menjanju. U ovom eksperimentalnom road movie ostvarenju, glumci putuju mini-busom ka Kosovu, gde će za srpsku publiku igrati predstavu “Govorna mana”. Reditelj ovog pozorišnog komada je takođe Goran Marković. Ovim povodom, autor je kazao da je počastvovan time što se njegov film nalazi u programu Festivala, u čijime žiriju je i sam bio dva puta. Snimanje “Mnoštva i manjine” je trajalao svega 5-6 dana, a rezultat ove umetničke portage i avanture možete pogledati premijerno danas, 25. novembra, u 17:30h u Domu omladine Beograda.

FAF traje do 2. decembra i to u: DOB-u, DKC-u, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopu Fontana, bioskopu „Vlada Divljan“, Domu Kulture Studentski grad, Parobrod – Bioskopu Dragan Nikolić i bioskopu Art Kolarčeva Zadužbina.