Vampirska akademija 1

Ko su dampiri, moroji i strigoji?

Otkrijte tri bitne činjenice o filmu Vampirska akademija pre premijere 12. februara! Ko su dampiri, moroji i strigoji?

Glavne junake “Vampirske akademije” – dampire, moroje i strigoje, beogradska publika biće u prilici premijerno da vidi 12. februara u 19:30h u bioskopu Cineplexx Delta City. Film će se na bioskopskim repertoarima širom zemlje naći već 13. februara!

Film “Vampirska akademija” je zasnovan na prvoj knjizi iz popularnog serijala autorke Rišel Mid. Radnja filma prati Rouz Hetavej (Zoi Dojč), koja je dampirka i privatni čuvar svoje najbolje prijateljice Lise (Lusi Fraj), vampirice i morojske princeze. Rouz i Lisa uhvaćene su u mrežu zabranjenih ljubavi, nemilosrdne društvene scene i zastrašujućih noćnih rituala.

Ukoliko ne stignete da pročitate “Vampirsku akademiju” u naredna 24 sata, a želite da pogledate film, odgovaramo na 3 pitanja – ko su dampiri, moroji i strigoji?

Moroji su se rodili kao vampiri. Smrtni su, mogu da podnesu sunce, ali im ono crpi snagu. Zbog sunčeve svetlosti moraju da ograniče svoje pojavljivanje i da započinju dan u sumrak.

Dampiri su nastali kao potomci parova moroja i ljudi, ali od kako su se vampiri povukli iz ljudskog sveta, oni nastaju iz veze moroja i dampira, pa su takođe poluljudi / poluvampiri. Dampiri nisu u mogućnosti da imaju potomstvo i za to su im potrebni moroji.

Strigoji su besmrtni, zli vampiri iz Vampirske akademije koji nikako ne podnose sunčevu svetlost. Oni su vođeni željom za krvlju, naročito krvlju moroja. Ta krv ih čini jačim i težim za uništavanje. Strigoji imaju veću snagu, bolje reflekse i čula dampira, i skoro da je nemoguće da ih neko ubije.

MCF tokom februara najavljuje filmove: “Vampirska Akademija” od 13. februara, “Operacija: Čuvari nasleđa” od 13. februara i “Amazonija” od 27. februara.