fbpx

Izvanredni Bob u Meksiko Sitiju

Beogradski medijski umetnik Izvanredni Bob predstavio se meskičkoj publici kroz tri nastupa na festivalu MUTEK u Meksiko Sitiju.

Prvo sa expanded cinema performansom Peoplemeter u kojem uživo sviraju WoO iz sastava Belgrade Noise, i Springboard. Peoplemeter je eksperimentalni projekat u kojem su protagonisti roboti koji obitavaju u post desktop okruženju signala, frekvencija, oscilacija, a sniman je mikroskopom, endoskopom i drugim neuobičajenim tehnikama.

Projekcija je bila u IMAX bioskopu na platnu dimenzija 17×24 metra.

Meksički mediji nazvali su ovaj performans vrhuncem večeri tokom koje su nastupili i umetnici iz Kanade i Meksika.

Pored ovog nastupa Bob i WoO su predstavili i drugi projekat u Cine Tonali sa kojim su već nastupali na mnogobrojnim festivalima širom Amerike i Evrope, a takodje su nastupali i u Montrealu 2010. godine, gde je matično lociran MUTEK. WoO koristi gitarske magnete da bi pojačao frekvencije i signale koji nas okružuju: mobilne telefone, daljinske upravljače i dr, stvarajući magični svet zvukova.

Bob je nastupio i sa londonskim producentom Actress u Foto Museu, a uticajni portal XLR8R i Noiselab su pohvalno okarakterisali spoj trigonometrijskog generičkog videa i muzike.

Mutek.mx je ove godine predstavio vodeće umetnike iz celog sveta koji se bave audio vizuelnim eksperimentima koji pomeraju granice medija. Ovo je bilo jubilarno deseto izdanje jednog od najvećih festivala elektronske muzike i srodnih umetnosti, koji je matično lociran u Montrealu, a sa izdanjima u Meksiko Sitiju, Buenos Ajresu, Santjagu i Barseloni. Na festivalu su nastupili Amon Tobin, Actress, Herman Kolgen, Ikonika, Mount Kimbie, Kode 9, Matmos i drugi.