HCF 301 TR 0310 0099 RT

Halt and Catch Fire uskoro

 

AMC je objavio  da će treća sezona serije “Halt and Catch Fire” početi sa emitovanjem u ponedeljak 10. oktobra u 3.00h ujutru i reprizom u 22.00h iste večeri, ekskluzivno na AMC kanalu.

Ova serija, rađena u produkciji AMC Studios, priča o usponu kompjuterske ere osamdesetih godina, i prati četiri glavna lika koji pokušavaju da uvedu inovacije u vreme brzih tehnoloških promena. U trećoj sezoni, čija je radnja smeštena u mart 1986. godine, tehnološka kompanija Mutiny napušta Texas da bi zauzela svoje mesto u Silikonskoj dolini među velikim igračima. Osnivači Cameron Howe (Mackenzie Davis) i Donna Clark (Kerry Bishé) su u potrazi za velikom idejom koja će predstaviti kompaniju Mutiny kao ključnog igrača, ali nova saradnja stavlja na test njihovo partnerstvo.

Gordon (Scoot McNairy) se bori da pronađe svoje mesto u Mutiny-ju, kompaniji koja pripada njegovoj ženi, dok Joe McMillan (Lee Pace) gradi svoje carstvo, reinovirajući sebe smelom igrom koja šokira Dolinu i vraća ga u živote svojih starih partnera. Pored Pace-a, McNairy-a, Bishé-a, Davis-a i Toby Huss-a kao John Bosworth-a, u trećoj sezoni se pojavljuju i Annabeth Gish kao Diane Gould, iskusnan i smeo investitor Silikonske doline i Manish Dayal kao Ryan Ray, talentovani i ambiciozni programer, oboje u sporednim ulogama.

“Nakon odličnih kritika prethodne sezone, u trećoj sezoni smo spremni da podignemo seriju na viši nivo. Dok će priča o brzom tehnološkom napretku ostati okosnica i novih deset epizoda, sezona će biti protkana emotivnim, psihološkim putovanjima Joa, Cameron, Gordona, Donne, i Boswortha,” najavili su organizatori snimanja i izvršni producenti Christopher Cantwell i Christopher C. Rogers. “Prva sezona je bila priča o korporativnoj sali za sastanke, druga priča o pokretanju sopstvenog biznisa, a treća će prikazati pretnje sa kojima se suočava mlada kompanija koja teži da se pridruži rangu pobednika, čija imena još uvek iscrtavaju konkurentsku sliku Silikonske doline. Mutiny je osnovala grupa problematičnih mladih programera punih potencijala, ali kompanija se sada nalazi u mladom dobu, težeći korporativnom odraslom dobu u stranoj zemlji gde je njena budućnost daleko od sigurne.”

Tokom prethodne dve sezone, “Halt and Catch Fire” je dobio mnogo pozitivnih kritika. The Hollywood Reporter pohvalio je “odlično pisanje, impresivnu glumu i zapažen filmski vizuelni stil”. US Magazine ju je nazvao “iznenađujuće uzbudljivom tehnološkom dramom.”  The New Yorker je pohvalio “efektivnost onoga što radi najbolje, a to je da bude platforma za fascinantni, zaboravljeni deo istorije,” RogerEbert.com je zaključio da je to “jedan od najboljih programa ikada koji je prikazao ljudske nesavršenosti, uz pomoć kojih ljudi utiru put u poslovnom i privatnom životu.”

Seriju su kreirali i producirali Cantwell i Rogers, uz Gran Via Productions’ Mark Johnson (“Breaking Bad,” “Rectify,” Diner, Rain Man) i Melissa Bernstein (“Breaking Bad,” “Rectify”).