fbpx

Filmu Enklava Nagrada publike u Moskvi

Film „Enklava“, reditelja i scenariste Gorana Radovanovića, publika renomiranog Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi proglasila je za najbolji u takmičarskom programu!

Film je dobio izuzetno visoku ocenu publike u jakoj takmičarskoj selekciji – čak 4,74 (od maksimalnih 5).

“Nagrada publike je posledica potresno emotivne reakcije gledalaca koji su na otvaranju moskovskog festivala ovacijama ispratili kraj našeg filma! Atmosfera se nije razlikovala od premijere na beogradskom FEST-u u Sava centru ili od premijere u Zvečanu 17. marta! Uz ovu dragocenu nagradu, kao i uz pozitivne kritike u moskovskoj i međunarodnoj štampi, koje su film svrstale u  jedno od najvećih otkrića festivala, kao i uz pozive koji su usledili od strane desetine internacionalnih festivala –  naša osmočlana ekipa punog srca vratila se iz Moskve u Beograd“, izjavio je povodom nagrade Goran Radovanović, reditelj i scenarista filma „Enklava“.

“Enklava” je 20. juna otvorila takmičarski program 37. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi čiji je predsednik Nikita Mihalkov.  U takmičarskom programu prikazano je ukupno 12 filmova iz Danske, Rusije, Irana, Španije, Libana, Japana, Finske itd.