fbpx
A Few Less Men

Dve hit komedije u bioskopima

Ovog leta distributerska kuća 2i FIlm za sve ljubitelje filma i dobre zabave pripremila je dva letnja filmska osveženja. U bioskope 27. jula stiže svetska hit komedija Mamurni kumovi i nedoljivo šarmantna francuska komedija Kad bih bila muško 28. avgusta. U rashlađenim bioskopima tokom ovog vrelog leta publika će moći da se zabavi i nasmeje do suza i izmešta iz sedišta uz ova dva naslova koja su postala svetski hitovi.

Od filmskih stvaraoca hit filma Smrt na sahrani stiže još jedna sjajna ambiciozna australijska hit komedija, sa kovčegom i sjajnom glumačkom podelom, koja govori o moći prijateljstva. Mamurni kumovi 27. jula sleću u bioskope. Film je režirao Mark Lamprel, reditelj izuzetnih komičnih senzibiliteta, a jedan od najsmešnijih scenarija potpisuje Din Krejg. Sjajnu glumačku ekipu predvode Havijer Semjuel (Tvajlajt), Kris Maršal (U stvari ljubav – Love Actually, Smrt na sahrani) i Kevin Bišop (Super zabavna sahrana).

Riskantna, ambiciozna komedija, u mnogo pogleda klasična farsa posvećena prijateljstvu koje se razvija prilikom putovanja. Radnja pripada dugogodišnjoj tradiciji filmova o dobrim drugovima, od filmova o Stanliju i Oliju do serijala Mamurluk. U svetkoj hit komediji o moći prijateljstva, tri nedostojna, ali ponekad šarmantna i sebična prijatelja Dejvid, Tom i Graham moraju da prenesu kovčeg svog prijatelja nazad u London nakon što su se usred prisilnog sletanja aviona našli usred australijske pustinje.

Smejaćemo se uz blago je reći avanturu tri prijatelja koja su se prilikom prisilnog sletanja aviona našli usred australijske pustinje, kada usled pijanstva Luk, jedan od kumova  nakon svog venčanja pada sa litice. Naši momci Dejvid, Tom i Graham se nalaze u zastrašujućoj situaciji, u kojoj prepuni bola, tuge i krivice moraju da prenesu Lukovo telo na vreme za sahranu nazad u London. Uz sve muke, pritisak na njih vrši Lukov rođak Henri, koji im preti da će platiti i psihički i fizički ukoliko ne isporuče na vreme Lukovo telo.

Ovo je priča o tri manjkava, katkad šarmantna, a katkad i samoživa momka koje spaja uzajamna vezanost i koje motiviše zajednički cilj vraćanja tiela poginulog prijatelja njegovoj teti.

Kako bi ispunili taj cilj, primorani su da proputuju Australiju putem punim izazova i prepreka. Pritom ih sebične potrebe i žudnje često izvedu na stranputicu, a kad god do toga dođe, obično nastane haos. Ali postaće nam simpatični i zavolećemo ih kada počnu da sarađuju, paze i brinu jedan o drugom. Tek tada uspeju da napreduju i na kraju postignu uspeh.

Privlačnost ove priče leži u podsjećanju na snagu čvrstog prijateljstva. Kada tri raznorodne duše počnu delovati kao jedinstvena prijateljska družina mogu se postići čuda. To je velika poruka u svakom razdoblju, ali naročito u našem dobu, kada se individualizam i sebični interesi izdižu iznad svega. A kada se poruka upakuje u presmešne peripetije koje izazivaju mnogo smeha, onda ju je pravo zadovoljstvo kako poslati, tako i primiti.

Francuska komedija Kad bih bila muško od 28. avgusta u bioskopima.