fbpx

Žarko Bubalo u Novoj Iskri

Istaknuti industrijski dizajner i vođa beogradskog ogranka kompanije TEAMS DESIGN, koja radi za najveće svetske brendove kroz svojih pet studija na tri kontinenta i koja je osvojila više od 1000 priznanja, Žarko Bubalo održaće predavanje u dizajn inkubatoru Nova Iskra, u četvrtak 23. januara u 17:30h. Ulaz je slobodan.

Beogradska kancelarija TEAMS DESIGN je otvorena kako bi pružala inženjersku podršku ostalim kancelarijama, ali se obzirom na mešovitu strukturu zaposlenih kao i na visok kvalitet rešenja koja su postizana kancelarija se razvila tako da danas pokriva ceo razvojni put – od prvih ideja pa sve do prototipova koji prethode proizvodnji. Polovinu zaposlenih čine inženjeri, dok drugu polovinu čine dizajneri. U okviru kancelarije postoji i radionica – modelarnica koja se koristi za izradu ergonomskih modela i prototipova aktuelnih projekata.

Žarko Bubalo je rođen u Beogradu 1963. godine, Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Beogradskog Univerziteta (smer za vazduhoplovstvo). Ima već 25 godina iskustva u primeni računara u projektovanju i proizvodnji, u različitim oblastima tehnike – od avio-industrije do proizvoda široke potrošnje. Od 2005. godine on vodi vodi Teams Design studio u Beogradu, kao osnivač i direktor. Pasionirani je zaljubljenik u letenje, jedrenje i zelene tehnologije. Tokom 2013. godine zajedno sa Uglješom Vrceljem osnovao je dizajn studio Dvoika, čiji je prvi proizvod drvenog bicikla (modeli “Imagine” i “Perfect Day”) bio izrazito zapažen, uključujući i prezentaciju na pariskom Design Week-u, a usledio je i tehnološki zanimljiv dizajn lampi “Wind Turbine 3”.