Gitarijada1

Zaječarska Gitarijada: od Vardara do Triglava

Najistrajniji takmičarski rock festival raspisao je konkurs na koji se mogu prijaviti bendovi od Vardara pa do Triglava, odnosno svi izvođači rock orijentacije koji ispunjavaju uslove sa prostora bivše Jugoslavije.

 Ovogodišnje, 47. po redu, izdanje Gitarijade u Zaječaru održaće se od 1. do 3. avgusta 2013., a organizatori su preuzeli na sebe obavezu da prevaziđu prošlogodišnje izdanje, najposećenije od samog nastanka festivala.

Konkurs je otvoren zvanično od petka 5. aprila do 24. maja. Pravo prijave imaju svi izvođači sa teritorije Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Makedonije koji nemaju zvanično objavljeno izdanje. Za prijavu je potrebno poslati tri autorske kompozicije, biografiju i fotografiju benda na e-mail prijava@gitarijada.rs najkasnije do 24. maja.

 Praksa koja se pokazala uspešnom primeniće se i ove godine, odnosno paralelno sa Gitarijadom organizovaće se i 17. Moto skup, a takođe će ponovo biti tri stejdža: Main na Kraljevici, World Music na gradskom Trgu i stage u moto kampu.

Pobednici 46. Gitarijade održane prošle godine je bend Bas i Stega, dok je prvo mesto na osnovu glasova publike odneo VIS Novi Dan.