vracar rocks ponovo vracar raps 281

Vračar Rocks! ponovo Vračar Raps!

1. mart, 2oh, Božidarac

U petak, 1. marta od 20h Vračar Rocks! se ponovo pretvara u Vračar Raps!. Na ovonedeljnom koncertu nastupiće perjanice hrvatske Hip Hop scene: General Woo, Kandžija & Gole Žene, Toxara, DJ Pips & DJ Dirty Hairy…

Osječki reper Kandžija promovisaće novi album “Zlatne žbice” u petak 01. Marta u Božidarcu, na zajedničkom nastupu sa zemljakom i kolegom Generalom Woo-om, kome će to biti prvi nastup u karijeri u Beogradu!

Kandžija se probio na hip hop sceni albumom “Narodnjaci” (2009), na kome je imao dva velika hita “Jelena” i “Koktel od rakije” (2011), a nastupao je širom regiona sa svojim bendom Gole Žene. Kandžija je novi album “Zlatne Žbice” snimio sa svojim mikrofonskim kolegom Toxarom, koji je predvodnik mlade generacije hip hopa, a gostuju General Woo, Krankšvester, Saša TBF, Bvana… Sa albuma su već skinuti singlovi “Mađarska” i “Rodbina”, a postoji i dokumentarac o snimanju ovog albuma.

General Woo svoje ime duguje Vukovaru, gradu iz koga potiče, a njegova muzička priča kreće početkom devedesetih kada dolazi u Zagreb već potpuno “zaražen” hip-hopom. Karakterišu ga tvrdi tekstovi u kojima se obračunava sa svim socijalnim i političkim problemima sa kojima se savremeno balkansko društvo suočava i furiozni ritmovi koji dovode publiku do usijanja.

Prvi samostalni album bio je “General Woo” (2002), sledi album “Krv nije voda” (2006), a aktuelni album “Verbalni delikt” (2011), pobrao je fantastične kritike i proglašen za najbolji regionalni Hip-Hop album te godine. Posle uspeha sa ovim albumom reper iz Vukovara je samo u regionu prošle godine održao 24 koncerta i nastupio na devet značajnih muzičkih festivala.

Ulaznice se se mogu nabaviti u pretprodaji po ceni od 400 dinara u prodavnicama Felix Shop (TC Sremska), a na ulazu na koncert karte će koštati 500 dinara.