raspored 02 e1408184616132

Vodimo vas kroz program prvog Musicology festivala

Do početka prvog Musicology festivala koji publici predstavljaju Bitefartcafe i Staropramen, a koji se održava od 24. do 27. jula na teniskim terenima Kalemegdana, ostalo je samo sedam dana i odbrojavanje do izlaska prvog izvođača na binu polako počinje. Završni radovi oko same organizacije su u toku kako bi festival protekao neometano, a posetioci mogli da uživaju u muzici i nastupima svojih muzičkih idola.

Polako se privodi kraju i provera takozvanih “rajdera” izvođača, gde se treba pobrinuti da oprema, smeštaj, hrana, piće i ostale stvari koje su izvođači poželeli, budu do kraja ispoštovane. Zanimljivo je da su skoro svi inostrani izvođači naveli da žele da probaju domaću hranu i pivo i da se raduju da vide grad, ukoliko za to bude vremena. Svi izvođači imaju i posebne želje kada je osvetljenje u pitanju, te na primer Mario Biondi i Nikola Konte žele mirno i diskretno svetlo, kako bi posetioci osetili pravi duh soula i džeza, dok će nešto energičniju svirku Kezaje Džons i “Dirty Loops“ pratiti i dosta atraktivniji „lajt šou”.

Prvi bend koji će izaći na binu Musicology festivala je neo soul bend iz Beograda, a nastupiće kao predprogram italijanskom gitaristi, didžeju, kompozitoru i producentu Nikoli Konteu. Nikola će nastupiti sa svojim bendom i osim starih pesama, predstaviti novi album “Free souls”, dok će prvo veče festivala zatvoriti Željko Kerleta svojim didžej setom na žurki koja se seli u klub Summer Stage BitefArtCafe.

Zanimljiv i logičan povratak na scenu, obeležiće početak druge večeri festivala. Naime, posle pauze od skoro deset godina (MR)RELIC bend će nastupom na festivalu najaviti ponovno okupljanje. Centralni nastup drugog dana je svakako nastup jednog od najlepših vokala današnjice, Maria Biondia, koji u Srbiju stiže posle rasprodate turneje po Brazilu, nastupa u Holandiji u najpoznatijem “open air” klubu Woodstock, te nastupa na Umbria Festivalu u Italiji. Nikola Konte će se predstaviti publici Musicology festivala i nakon Biondia, ali ovaj put kao didžej na afterpartiju.

Za nastup muzičkog revolucionara, Kezaje Džons, u subotu, publiku će zagrejati hrvatski neo soul fank bend koji postoji od 2003. godine i trenutno radi na trećem albumu po redu. El Jazzyra će produžiti subotnji provod i to u Summer Stage klubu. Ovaj niški fusion sastav kombinuje DJ set sa živim nastupima različitih instrumentalista (gitara, saksofon, perkusije, klarinet, bas).

U nedelju će binu okupirati teška artiljerija Srbije vs. teška artiljerija Švedske. Drugim rečima, Vasil Hadžimanov bend nastupiće u 21h, da bi nakon toga globalna atrakcija “Dirty Loops” prvi put u regionu zasvirala za svoje mnogobrojne fanove. Didžej Pookie će svojim setom zatvoriti četvorodnevni festival Musiqology, koji predstavljaju Bitefartcafe i Staropramen, pivo visokog kvaliteta koje potiče iz srca Praga i koje se već 145 godina proizvodi po nepromenjenoj recepturi.

Karte za festival se prodaju preko mreže Eventima po ceni od 1200 dinara za dnrvnu kartu i 3999 dinara za komplet karata.

[su_spoiler title=”Program za ČETVRTAK 24.7.” open=”no” style=”default” icon=”plus”]

 • 21h Maraqya
 • 22h Nicola Conte Live
 • 24h Željko Kerleta – afterparty[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Program za PETAK 25.7.”]

 • 21h (MR)RELIC
 • 22h Mario Biondi
 • 24h Nicola Conte Dj set – afterparty[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Program za SUBOTA 26.7.”]

 • 21h ManGroove
 • 22h Keziah Jones
 • 24h El jazzyra- afterparty[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Program za Program za NEDELJA 27.7.”]

 • 21h Vasil Hadzimanov bend
 • 22h Dirty Loops
 • 24h Dj Pookie – afterparty[/su_spoiler]

musicology cover