Vikend na Kolarcu

Vikend na Kolarcu počinje ciklusom dečjih filmova, u okviru kog će ove subote biti prikazan Mali princ. Iste večeri biće održani i Završni koncert polaznika kursa klavira prof. Jokut Mihailović, kao i Kantate i koncerti J.S. Baha i G.F. Hendla. U nedelju nastupaju Klavirski duo Jelica Gligorijević i Natalija Mladenović.

Subota, 16. 01. od 11 i 13h

Dečji filmovi na Kolarcu

Cena karte 250 dinara.

ART BIOSKOP KOLARAC sa velikim zadovoljstvom najavljuje početak sezone dečjih filmova subotom. Počinjemo 16. januara u 11 i 13 časova projekcijama animiranog sinhronizovanog filma MALI PRINC. Film je ekranizacija najčitanijeg romana francuskog pesnika, književnika i avijatičara, Antoana de Sent Egziperija. Ova knjiga je naprevođenjija knjiga na svetu a izabrana je za nabolji francuski roman 20-tog veka. Prvi put je objavljena 1943, godine.

Muzička galerija u 18 časova – ULAZ SLOBODAN

Završni koncert polaznika kursa klavira prof. Jokut Mihailović

 U 20 časova  u foajeu Kolarca

Kantate i koncerti J.S. Baha i G.F. Hendla

Ulaznice za koncert se prodaju na blagajni Kolarca po ceni od 300 i 500 dinara.

Ansambl sastavljen od vokalnih i instrumentalnih solisti iz Srbije, Nemačke, Engleske i Hrvatske, pod umetničkim vođstvom čembaliste, orguljaša i dirigenta Predraga Goste, predstaviće kantate i koncerte Baha i Hendla. Pored toga, tokom ovog koncerta predstaviće se i nove kamerne orgulje, uz istorijske instrumente.

Beogradski Studio za ranu muziku i Kolarčeva zadužbinom u januaru mesecu predstaviće ekskluzivni koncert muzike dva najveća maga baroka – Johana Sebastijana Baha i Georga Fridriha Hendla.Na repertoaru će se naći kantate za obligatne orgulje, soliste i orkestar, i to Bahova kantata br. 169 “Samo Gospod moje srce ima” i Hendlova “Salve Regina”, a od instrumentalnih kompozicija Bahov dvostruki violinski koncert i Hendlov koncert za orgulje br. 4 u F-duru.

Nedelja 17. 01. u 11 časova

Klavirski duo Jelica Gligorijević i Natalija Mladenović – Nedelja 17. januar u 11 č. Velika dvorana – ULAZ SLOBODAN

Jelica Gligorijević je rođena u Beogradu, gde završava osnovne studije i magistraturu na FMU, u klasi prof. Mirjane Šuice-Babić. Dugi niz godina živi i usavršava se u Kijevu (Ukrajina) na Konzervatorijumu Čajkovski i u Moskvi, na istoimenom Konzervatorijumu kod istaknutih pedagoga A. M. Snegirjova i M. I. Lermana. Za vreme školovanja osvojila je četiri prve nagrade na republičkim i saveznim takmičenjima.

Natalija Mladenović, klavir, počela je da uči klavir sa pet godina u Samari (Rusija). Od svoje jedanaeste godine,pohađala je Centralnu stednjuspecijanu muzičku školu pri Konzervatorijumu Čajkovski u Moskvi, gde su njeni profesori bili Vladimir Bunjin i Anatolij Rjabov. Sa sedamnaest godina je primljena na Moskovski državni konzervatorijum “Čajkovski“, gde je studirala u klasi Larise Djedove, Irine Osipove i Jevgenija Malinjina. Diplomirala je 1996. godinesa odličnim uspehom i stekla zvanje magistra umetnosti. Dobitnik je nagrada na Međunarodnim takmičenjima „Petar Konjović“ u Beogradu i „Rubinštajn“ u Parizu.

Nastupala je širom nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, Nemačke, Švajcarske, Francuske, Bugarske, Danske, Crne Gore, Hrvatske…