fbpx

Video konkurs: Kiborg, Hibrid ili Avatar

Pozivaju se umetnici i umetnici da prilože video radove u trajanju do najviše 5 minuta u formatu animacije, video kolaža, amaterskog ili eksperimentalnog videa koji odgovaraju klučnim rečima Kiborg, Hibrid ili Avatar  i sledećoj temi:

 ,,Svi smo mi, na kraju dvadesetog veka, u našem mitskom vremenu, postali priviđanja: teorizovani i isfabrikovani hibridi mašine i organizma; ukratko, postali smo kiborzi. Kiborg je naša ontologija; on određuje našu politiku. Kiborg je kondenozovana predstava kako imaginacije, tako i materijalne stvarnosti, dvaju združenih središta koja strukturišu svaku mogućnost istorijskog preobražaja.’’ – Dona Haravej, Manifest za kiborge

Izložba Telo kao režim biće održana 5-28. februara ugaleriji Podroom, Kulturni centar Beograda.

Prijave se mogu slati do 01.02.2015. na: telokaorezim@gmail.com, sa naznakom Video konkurs_Ime i prezime. Potrebno je poslati kratku biografiju, sažetak koncepta i link za sajt na kome se video nalazi (Vimeo).

Radove će selektovati Una Popović (Salon MSUB), Miroslav Karić (REMONT), Stevan Vuković (SKC Filmforum), Zorana Đaković (KCB), a odabrani radovi biće prikazani 20.02.2015, u okviru pratećeg programa izložbe TELO KAO REŽIM u saradnji sa SKC Filmforumom.