fbpx

Uzbudljivo leto u DOB-u

Ukoliko leto provodite u Beogradu, tokom jula i avgusta moći ćete da uživate u bogatom programu Doma omladine Beograda, kojeg, između ostalog, čine besplatni koncerti “na zidiću”, izložbe, besplatna glumačka radionica…

U okviru “otvorenih vrata” Dom omladine Beograda predstavljen je letnji program, ali su najavljeni i događaji koji nas očekuju u predstojećoj sezoni. Naredne godine, Dom omladine Beograda obeleževa dva jubileja – pedeset godina od svog osnivanja i trideset godina postojanja Beogradskog džez festivala.

Programi koji su aktuelni, a koji nas očekuju i do kraja leta jesu koncerti, izložbe i radionice.

Svakog petka od 20h “na zidiću” Milana Mladenovića oko stotinak ljudi uživa u besplatnim koncertima na otvorenom. U pitanju su nastupi mladih bendova, koji će se nastaviti tokom celog leta, uključujući i početak septembra.

“Koncerti “na zidiću” Milana Mladenovića, koji su krenuli veoma skromno, dobili su veliku medijsku pažnju, a samim tim i veliku pažnju građana Beograda, i gostiju Beograda. Ono što je bila naša želja jeste da pružimo priliku mladim, neafirmisanim bendovima da se predstave,” istakao je direktor DOB-a Marko Stojanović, dodajući da postoji mogućnost da i subota veče bude rezervisana za koncerte “na zidiću”, zbog velikog interesovanja.

U narednom periodu “na zidiću” će nastupati, između ostalih, bendovi Sharks, Snakes & Planes, The Bite, AmanZaman… Ovog petka, 19. jula sviraće bend Aquarela Brasileria.

Ovog meseca, dostupne su i besplatne glumače radionice “Rad na glasu i mašti.”

Tokom jula meseca aktivne su izložbe: radovi Slobodana Stošića, kustoska izložba Inter(atr)akcije i izložba rok fotografija Zamrznuti tonovi.

U avgustu, planirana je izložba fotografija “Zavodljivost deformacija”, a biće izloženi i radovi srpskih slikara koji su inspirisani Amerikom.

Program Doma omladine je planiran unapred i trenutno se zaokružuje program za predstojeću, 2014. godinu. Pored redovnog programa, planiran je još jedan važan segment a to je proslava pedest godina Doma omladine Beograda – otvoren je 1964. godine kao Dom učesnika radnih akcija.

Takođe, direktor Doma omladine Beograda Marko Stojanović predočio je i cenovne novine koje će obradovati naše omladince.

Đaci će, uz đacku knjižicu, moći da se osveže nekim napitkom po ceni od 100 dinara. Za istu sumu novca moći će da prisustvuju i događajima koji počinju od 20h, a to se odnosi na određeni broj karata. “Dvojica drugara, dečko i devojka, moći će da, za nekih 400 – 500 dinara, zajedno dođu u Dom omladine i da popiju neki zdrav napitak i da prisustvuju nekom kvalitetnom programu,” rekao je direktor Doma omladine Beograda Marko Stojanović.

Od septembra meseca, očekuju nas i intenzivni edukativni programi. Direktor Doma omladine Beograda Marko Stojanović izneo je podataka da su tribine, koje čine glavni deo edukativnog programa, bile izuzetno posećene u proteklom periodu, imale su od 50-200 posetilaca.

Urednica tribinskog programa Doma omladine Beograda Dušana Nikolić posebno je istakla ciklus predavanja “Zaglavljeni na periferiji”, koji će se održavati u oktobru i novembru mesecu.

U Američkom kutku biće organizovani besplatni časovi matematike, kao i radionce kreativnog pisanja.

Bogat filmski i muzički program Doma omladine Beograda obeležiće i narednu sezonu.

U planu je pokretanje Omladinske redakcije, koju će činiti mladi, a koji će aktivno učestvovati u kreiranju programa Doma omladine Beograda. Ukoliko i vi imate svoje predloge ili ideje, a koje se tiču programa, možete ih poslati elektronskom poštom na adresu omladina@domomladine.org .