Moj zanat r. Mladen Maticevic e1441611258390

Uz sećanje na Arsena Dedića počinje sezona u DKSG-u

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Projekcijom dokumentarnog filma o Arsenu Dediću “Moj zanat” u ponedeljak 7. septembra u 20 sati, počinje nova sezona Doma kulture Studentski grad, kada će se publici obratiti režiser Mladen Matičević. Ovaj dokumentarac o proslavljenom kantautoru je prvo u nizu aktuelnih filmskih ostvarenja, nagrađivanih u Kanu, Veneciji, Berlinalu, koja će u toku septembra biti prikazivana na Letnjoj pozornici DKSG.

Prepoznatljiv po bogatom i raznovrsnom programu koji uključuje tribine, predavanja, izložbe, filmske projekcije, pozorišne predstave, koncerte, festivale i radionice, Dom kulture Studentski grad podseća da je ulaz na sve programe u toku prvog meseca u sezoni besplatan.

U septembru publika će imati jedinstvenu priliku da u Domu kulture Studentski grad prisustvuje koncertima grupe Ti (23. septembar) i benda Zemlja gruva (24. septembar), kao i pozorišnoj predstavi “Beton mahala” u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića (19.septembar).

David Pujado, Once
David Pujado, Once

Takođe, ne treba propustiti izložbu fotografija Davida Pužada “Once”, projekciju emisije o Miroslavu Antiću uz razgovor o knjizi Nemanje Rotara “Sutradan posle detinjstva”, selekciju filmova sa programa 22. Festivala evropskog filma Palić pod nazivom “Mladi duh Evrope / Underground spirit”, prezentaciju Međunarodnog festivala jednominutnog filma Mister Vorky, predavanja o pop kulturi, ekonomiji, nauci, geopolitici, književnosti, rok muzici, i još mnogo toga. Za najmlađu publiku biće prikazan animirani film “Brendon i knjiga tajni”, kao najava za predstojeći Evropski festival animiranog filma BALKANIMA.

U toku ovog meseca, gosti DKSG biće naučnici i stvaraoci iz Novog Pazara. Na predstavi “Beton mahala” predstaviće se zanimljive priče osmoro mladih Novopazaraca, na izložbi “Kafa za poneti Efendije Mondrijana” studenti Državnog univerziteta u Novom Pazaru izložiće svoje radove, a biolog-genetičar Dejan Mirčić i psiholog Edin Tule pričaće o tome kako kultura i religija menjaju čovekovu biologiju.

Takođe, u toku je prijavljivanje studenata na radionice iz različitih oblasti: perkusionističku radionicu „Ritam Studentskog grada“, likovnu radionicu „U_vid“, radionicu kreativnog pisanja, novinarsku radionicu, radionicu savremenog plesa „Novi studio“, školu ikonopisa, radionicu Studija glume „Četvrti zid“, školu filmske režije i školu kineskog jezika.