fbpx

Urbani beograd u Kući kralja Petra

U Kući kralja Petra, ustanovi kulture čiji je osnivač GO Savski venac, u saradnji sa Centrom za urbani razvoj, u sredu, 16. aprila, u 18 časova, biće otvorena izložba fotografija urbanog nasleđa Beograda “Urbani Beograd”.

 Na fotografijama su predstavljeni sačuvani stari proizvodni pogoni, magacini, stambeni i ugostiteljski objekti, autentični prostori koji svedoče o periodu dinamične tranformacije prestonice. Izložba “Urbani Beograd” nastala je u susretu industrijske arheologije i urbanog istraživanja sa gerilskom fotografijom, a sa velikim entuzijazmom u procesu istraživanja i evidentiranja podzemnih objekata na teritioriji grada Beograda, u okviru projekta “UNDERГРАД”.

Gosti na otvaranju izložbe će biti: dr Vidoje Golubović, Institut za međunarodnu politiku i privredu i koautor knjige “Beograd ispod Beograda” i Zoran Nikolić, novinar Večernjih novosti i koautor knjige “Beograd ispod Beograda”.

U toku trajanja izložbe, do 23. aprila 2014. godine, u Kući kralja Petra, Vase Pelagića 40, na Senjaku, biće organizovan bogat prateći program.

 

More Stories
What the f..k are we doing here?