Unutrasnji ritam 1145x45ulje na platnu2008

„Unutrašnji ritmovi“ Snežane Arnautović Stjepanović

U ponedeljak, 18. januara 2016. godine, sa početkom u 20 sati, u Galeriji opštine Vračar, Njegoševa 77, u Beogradu, biće otvorena samostalna izložba slika pod nazivom Unutrašnji ritmovi, autorke Snežane Arnautović Stjepanović.

Na izložbi će biti predstavljena dva, međusobno nezavisna ciklusa slika – JA+MORE=LjUBAV (2005-2007) i Unutrašnji ritmovi (2008-2009). U polju slikarskog medija, umetnica deluje sa pozicije višemedijskog i paralelnog razumevanja i ispoljavanja umetničke realnosti. Uticaj muzike, džeza u ovom slučaju, prisutan je u njenom delu na više nivoa.

Cilj umetnice je da prenese emociju ljubavi, jer ljubav je mesto na kome se briše granica između života i umetnosti. To je stanje umetničkog dela u njegovom beskonačnom trajanju i stanje čovekove duhovne prirode koja oblikuje njegovu fizičku stvarnost. Ovo je put koji se prolazi bez reči, ali ne bez govora i koji se prihvata bez predumišljaja, ali ne bez promišljanja.

Izložbu će otvoriti Ksenija Marinković, istoričarka umetnosti i urednica programa Centra za likovno obrazovanje – Šumatovačka.
Na otvaranju će nastupiti beogradski džez ansambl Belgrade Sweethearts Trio.

Izložba će biti otvorena do 1. februara 2016. Radno vreme galerije je svakog dana u nedelji od 10 do 20 časova.