Učite jezike na Kolarcu

Kolarčeva zadužbina obeležila je prošle godine 137 godina postojanja i 82 godine rada Centra za nastavu stranih jezika, a upis novih polaznika je  od 1. do 20. februara. Nastava se odvija u prepodnevnim, popodnevnim i večernjim časovima.

Zanimljiv je podatak da se u Beogradu engleski jezik učio na Kolarcu pre nego što je osnovana Katedra za engleski jezik i književnost pri Beogradskom univerzitetu.

Jedan od osnivača Katedre za engleski jezik i književnost bila je gospođa Meri Stensfild Popović koja je prvo predavala na Kolarcu i vodila tečajeve početnog, srednjeg i višeg nivoa.

Gospođa Meri Stensfild Popović je i autor prvog udžbenika engleskog jezika sa fonetskom transkripcijom u nas, koji je objavljen u izdanju Kolarčeve zadužbine između dva rata. Nastava u Centru za strane jezike na Kolarcu odvija se i do danas, uz stalno praćenje trendova u učenju stranih jezika i uz primenu aktuelnih nastavnih sredstava koji omogućavaju brzo učenje i primenu stečenog  znanja, kao i osnovu za polaganje međunarodno priznatih ispita.

U Centru se danas izučavaju brojni svetski jezici: engleski, francuski, nemački, italijanski, ruski, španski, kineski, korejski, japanski, grčki, slovenački, turski, arapski, norveški, švedski, portugalski, indonežanski i srpski za strance.

POVLASTICE

  • popust za nezaposlene (prepodnevna nastava) 50%
    popust za grupu od 10 učenika iz iste škole ili sa istog fakulteta    50%
  • popust za grupu od 10 učenika (isti jezik i nivo) 50%
  • posebne povoljnosti za studente, dosadašnje učenike, novinare i članove iste porodice
  • Polaznicima je omogućeno da besplatno prisustvuju bioskopskim projekcijama na Kolarcu i koncertima u organizaciji Centra za muziku.

ISPITI

U Centru za nastavu stranih jezika može se polagati ispit za bilo koji od redovnih nivoa, kao i međunarodno priznati ispiti Gete instituta i LCCI ispiti.