trio balkanske zice za dan zena 655

Trio Balkanske žice za Dan žena

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

8. mart, 20h, Centra za kulturu Rakovica

Trio Balkanske žice (Trio Balkan Strings), održaće tradicionalni koncert, povodom Dana žena u Centru za kulturu Rakovica, 8. marta od 20 časova…

Trio Balkanske žice, koji čine Zoran Nikola i Željko Starčević, izvodi svoju originalnu instrumentalnu muziku, sintezu balkanskih elemenata: srpskih, rumunskih, bugarskih, mađarskih, moldavskih, ciganskih, makedonskih, grčkih, orijentalnih… sa primesama Jazz muzike, Swinga i klasičnih elemenata. Rezultat kombinacije mnogih kultura je originalna gitarska muzika, bogata specifičnim ornamentima.

Trio je nastupao na mnogim klasičnim gitarskim, World music i Jazz festivalima i to u u SAD-u (Boston, Njujork, Čikago, Vašington, Portland, Šarlot, San Francisko, Grinzboro), Kanadi (Toronto, Vankuver), Italiji, Poljskoj, Madjarskoj, Turskoj, Rusiji, Slovačkoj, Finskoj, Moldaviji, Engleskoj, Austriji, Nemačkoj, Belgiji, Švajcarskoj, Španiji, Luksemburgu, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Srbiji…

Takođe, držali su i masterklas studentima klasične i Jazz gitare u Americi (NYU-Univerzitet u Njujorku, The Rivers Jazz School-Boston, New Trier Jazz School-Čikago…), kao i na mnogim festivalima u Evropi.

Cena ulaznica je 300 dinara, na blagajni Centra za kulturu Rakovica (Miška Kranjca 7), broj telefona za informacije o koncertu i rezervaciju karata je 011/3582-493.