003

Tri doline

Izložba fotografija „Tri doline“ Petra Pjera Grujičića biće otvorena u sredu, 8. juna u 19 časova, u Galeriji „Start ’06“ Kulturnog centra „Čukarica“.

Na izližbi će biti prikazane fotografije snimljene pre 50 godina, u sezoni skijanja u ski-regiji „Tri doline“ u Francuskoj, ali i fotografije nastale u istim skijalištima 2015/2016. sa Udruženjem ljubitelja zimskih sportova “Ski manijaci“, čiji je član.

Petar Pjer Grujičić rođen je u Beogradu 1943. god. Sa 18 godina odlazi u Pariz i počinje da se bavi fotografijom. Bio je jedan od prvih fotografa SIPA Pres agencije. Fotografisao je i skijao sa svetskim ličnostima, Brižit Bardo, Romanom Polanskim, američkim predsednikom Džonom Fordom, princezama Karolin i Stefani od Monaka, vozačem formule 1, Alenom Prostom… Fotografije su mu objavljivane u najpoznatijim svetskim novinama i revijama. Imao je samostalne izložbe u Parizu, Njujorku, Torontu, ski centrima Kurševel i Val Toran, Galeriji opštine Vračar, Domu kulture u Inđiji… Član je foto kluba „Beograd“.