Svetska zvezda Hajner Gebels u Bitef teatru

Kao gost projekta Platforma studija izvođačkih umetnosti Fakulteta dramskih umetnosti i Bitef teatra, pod pokroviteljstvom Nemačke ambasade, Hajner Gebels, svetska pozorišna zvezda, kompozitor, reditelj, pedagog i sociolog održaće predavanje / master klas na temu Moja pozorišna praksa 19. februara u 19h u Bitef teatru.

Predavanje je otvoreno za javnost uz mogućnost razgovora imeđu Gebelsa i publike.

Hajner Gebels, uz projekcije delova iz svojih radova, vodiće nas kroz svoje projekte i način na koji su se njegove predstave i kompozicije razvijale,

Hajner Gebels ( * 1952.)  je poznat našoj publici po izuzetnim predstavama Eraritjaritjak / Musee des phrases i Štifterove stvari / Stifters dinge  (Teatar Vidi iz Lozane /Theatre Vidy – Lausanne) koje su osvojile Grand Prix Mira Trailović na 39. BITEFU,  2005. godine i na 42. BITEFU, 2008. godine.

Lauerat je nagrade Politike za najbolju režiju (Eraritjaritjak / Musee des phrases (39. BITEF).

Na. 45. BITEFU je dobio Specijalnu nagradu za za izuzetan doprinos na polju pozorišnih umetnosti u predstavi Došao sam do kuće ali nisam ušao / I Went to the House but Did Not Enter, u produkciji istog teatra.

Bio je gost-predavač na internacionalnom seminaru BITEF teatra – Nove tehnologije u pozorištu, čija je tema bila vezana za primenu multimedijalnih sredstava u savremenom teatru (41. BITEF, 2007.g)

U okviru pratećeg programa – Bitef na filmu, prikazan je dokumentarni film Iskustvo stvari Hajner Gebels, reditelja Mark Perua, u kome je prikazan Gebelsov nesvakidašnji način rada (45. BITEF, 2011.g.).