Sveti Georgije ubiva aždahu ponovo u Ateljeu 212

Posle 27 godina od premijere (1986), Pozorište Atelje 212 ponovo na svojoj sceni obnavlja čuvenu predstavu “Sveti Georgije ubiva aždahu”, srpsku istorijsku dramu Dušana Kovačevića o ljubavnom trouglu koji se odvija u klanici Prvog svetskog rata u režiji Ljubomira Mucija Draškića sa novom podelom!

 Premijera je 26. septembra u Kulturnom centru u Boru. Beogradska publika moći će da uživa u ovoj predstavi u Ateljeu 212 u oktobru!

“Sveti Georgije ubiva aždahu” je uzbudljiva, pomalo bizarna, istinita priča iz Prvog svetskog rata, o oklevetanim mačvanskim seljacima osakaćenim u balkanskim ratovima, tragičnim bogaljima, ratnim invalidima veteranima, koji su navodno iskorišćavali odsustvo sposobnih vojnika i predstavljali “opasnost” za njihove žene i sestre. Da bi sprečila pobunu, srpska Komanda odlučuje da mobiliše i pošalje invalide na prvu liniju fronta, u prve borbene redove Cerske bitke i tako reši problem. Srbija u kojoj je rat “peto godišnje doba” i srpski mentalitet u kome se meša poganluk i dobrota – samo su pozadina nastanka ljubavnog trougla između zgodnog mladog ratnog invalida i švercera Gavrila (Marinko Madžgalj), lokalnog policajca Ðorđa (Bojan Žirović) i njegove žene, zavodljive i slobodoumne Katarine (Sofija Juričan), koji ima svoju melodramsku, tragičnu završnicu.

U predstavi igraju: Bojan Žirović, Sofija Juričan, Marinko Madžgalj, Dara Džokić, Nenad Jezdić, Bojan Dimitrijević, Branislav Zeremski Gordan Kičić, Nebojša Ilić, Milan Mihailović, Branislav Zeremski, Nenad Ćirić, Vladislav Mihailović, Erol Kadić, Miloš Klanšček, Radomir Nikolić, Nenad Heraković, Andrija Kuzmanović, Milan Nikitović i Aleksandar Gruden.