fbpx

Stupovi, veliki koncert

 

Veliki koncert i promocija trećeg po redu CD muzičkog sastava „Stupovi’’ održaće se u Dečjem kulturnom centru Beograd, Takovska 8, u četvrtak, 29. oktobra, u 19 časova.

Ovim koncertom Dečji kulturni centar Beograd pridružuje se akciji „Obnovimo sebe, podignimo Stupove”. Po blagoslovu episkopa Raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog g.g. Teodosija, misionarska i priložnička akcija pod nazivom „Obnovimo sebe, podignimo Stupove” predstavlja zajedničko ime za sve aktivnosti koje se preduzimaju u cilju obnove manastira Đurđevi Stupovi u Rasu i duhovnog prosvetljenja srpskog naroda. U akciji učestvuju brojne državne, kulturne i naučne institucije, velika i mala preduzeća, sportisti, muzičari, umetnici i mnogi drugi.

U sklopu ove akcije je i promovisanje novog CD-a, u čijoj realizaciji su učestvovali mnogi poznati muzičari, kao i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, etno grupa Zavet iz Kragujevca, etno grupa Slovo, grupa Uski put, pevnica iz Mladenovca Blagovesti, dečiji hor đakon Avakum iz Rakovice i dečiji hor Rastko i popadija Violeta Sandić. Mnoge javne ličnosti su podržale ovaj projekat, među kojima su Oliver Njego, Sloboda Mićalović, Sergej Ćetković, Bora Đorđević, Jelena Tomašević, Ivan Bosiljčić, Pavle Aksentijević, Slobodan Trkulja, Ljuba Ninković i dr.

Na koncertu u Dečjem kulturnom centru Beograd nastupiće Hor Stupovi, Hor DKCB, Sergej Ćetković, Marija Serdar i drugi.

ULAZ je slobodan!