Steinway koncertna sezona Jevgenij Sudbin 001

STEINWAY & SONS KONCERTNA SEZONA 2018/2019.


Posle uspešno održanih koncerata prestižnih pijanista Luke Debarga i Arkadija Volodosa, Piano Land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju nastavak koncertnog serijala u okviru STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE 2018/2019.

Yevgeni SUDBIN (Jevgenij Sudbin) 

Sreda, 27. februar, Velika dvorana Kolarčeve zadužbine u 20 časova

Jevgenij Sudbin je potencijalno jedan od najzanimljivijih pijanista 21. veka po oceni uglednog londonskog The Daily Telegrapha. Premijerno će se predstaviti beogradskoj publici repertoarom kojim iskazuje, na najbolji način, sve svoje vrhunske kvalitete. 

Program koncerta:

D.Skarlati, Sonate (izbor)

L.van Betoven, Bagatele op 126

F. Šopen, Balada br.3

P.I. Čajkovski/Sudbin Uvertira Romeo i Julija

K.Sen Sans-Sudbin Danse Macabre

Ulaznice u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Cena ulaznica 1.600, 1.800 i 2.000 dinara

Yevgeni SUDBIN, (Jevgenij Sudbin)je ruski pijanista, rođen 1980. godine u Sankt Peterburgu. Muzički talenat i interesovanje za muziku je pokazao rano, već sa pet godina. Godine 1987.  započeo je školovanje u svom  rodnom gradu na Sankpeterburškom konservatorijumu u okviru programa za talentovanu decu u klasi profesora Ljubova Pevsnera (Lyubov Pevsner). 

Nakon dve godine učenja, osvaja prvu nagradu na interacionalnom takmičenju u Berlinu gde će, nakon što je njegova porodica emigrirala, upisati Visoku školu za muzikuHans Ajzlergde nastavlja učenjeuklasi profesorke Galine Ivanzove.

Kao stipendista, svoju master diplomu stiče na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu (Royal Academy of music in London) gde  2010. godini postaje i gostujući profesor. 

Jevgenij Sudbin je jedan od najvažnijih pijanističkih talenata našeg vremena. Za mnoge je gospodar klavira.Imajući u vidu da se školovao van ruske pijanističke tradicije i da ne pripada tradicionalnoj ruskoj klavirskoj školi, veoma je bitna i zanimljiva činjenica da u oceni same interpretacije Jevgenija Sudbina ističu neobičan senzibilitet s jedne strane, a da njegova savršena tehnika, ipak, itekako podseća na velikane ruske pijanističke scene, Sviatoslava Richtera i Emila Gilelsa.

Jevgenij je visoko hvaljen kao koncertni solista.Sarađivao je sa najznačajnijim i najpoznatijim dirigentima i orkestrima u prestižnim koncertnim dvoranama.

U blistavoj karijeri Jevgenija Sudbina značajno mesto zauzimaju brojna diskokrafska ostvarenja. Snimak Yevgeny Sudbin Plays Scriabin iz 2007. nagrađen je CD godine od strane Britanskog The Telegraph,MIDEM,međunarodni festival diskografskih ostvarenja, Francuska,je snimak proglasio najboljim snimkom u kategoriji solo izvođenja dok ga je BritanskiGramophonopisao kao “jedan od milion”.

Jevgenij Sudbin se od 2011. nalazi na listi renomiranih pijanista Steinway Artist.

 “Veoma sam ponosan što sam postao Steinway umetnik. 

Steinway klaviri su kao magija: paleta boja je jedinstvena a mehanizam je kao san. Bez Steinway klavira moje izvođenje ne bi imalo isti smisao i značenje. 

Hvala vam što omogućavate da moj potencijal bude potpun”,

Yevgeny Sudbin, 28. novembar 2011.

Jevgenij živi u Londonu sa suprugom Sali sa kojom ima troje dece. U slobodno vreme se pasionirano bavi fotografijom.