fbpx
odgovori partnera
odgovori partnera

Šta nam to ne da da volimo?

Verujete li da su sve uspešne veze počele velikom, obostranom zaljubljenošću?  Na početku ste odnosa i brine vas to što nemate leptiriće u stomaku, ali osećate da to nije dovoljan razlog za odlazak. Ova briga vam ne da da volite.

Zaljubljenost je lepa, ali je zasnovana na idealizovanju partnera i traje kratko. U tom periodu, nismo očarani osobom, već našom predstavom o njoj. Ljubav nastaje kada upoznamo partnera i prihvatimo ga onakvog kakav jeste. Zato možemo da zaključimo, da odsustvo zaljubljenosti nije toliko strašna niti pogubna za odnos.

Nisu sve velike ljubavi nastale iz zaljubljenosti. Neke su se stvorile iz mržnje, inata ili bezazlenog, svakodnevnog viđanja, druženja….

Ponekad u vezu uđemo da bismo zaboravili nekog drugog. Osoba nam je fizički privlačna, a poklapamo se i u duhovnom, emotivnom i mentalnom smislu. Ipak, osećamo da nešto nedostaje i da nismo zaljubljeni. Ukoliko ste u ovakvoj situaciji, ono što nedostaje je to što još uvek niste prestali da mislite na osobu koja vam je „zavrtela pamet“. Na emocionalnu vrtešku nas postavljaju oni koji nas odbiju posle duge igre toplo- hladno, zbog kojih dugo ne možemo da se oporavimo i emociju usmerimo na nekog drugog.

Ukoliko dozvolimo drugima da se igraju našim osećanjima, stavićemo sebe u opasnost zvanu lažna zaljubljenost. Zapravo je u pitanju potreba da zadovoljimo svoj Ego, dobijemo potvrdu da smo poželjni. Ako volimo i pazimo sebe, nikada nećemo dozvoliti da upadnemo u ovakvu zamku.

Dok patimo za umšljenim ljubavima, propuštamo šansu da budemo srećni. Ne živimo u sadašnjosti i nismo sposobni da vidimo druge u njihovoj punoj lepoti. Zapravo, nezainteresovani smo za sve osim za osobu koja nas neće i tu ulažemo veliku energiju. Čak i kada uđemo u odnos sa nekim drugim, nesposobni smo da razvijemo emociju.

Budite odlučni da prestanete da mislite na osobu kojoj nije stalo do vas, koja vam nije dala do znanja da ste joj važni. Ne kreirajte utešne misli kroz neistine kako biste negovali večnu nadu, već priznajte sebi da osoba koju želite ne želi vas.

Pružite šansu svojoj sadašnjosti, lepim emocijama, ljudima koji vam pokazuju svoja osećanja i govore koliko ste lepi i koliko im je stalo da sa vama dele dane. Samo ako se prepustimo trenutku, prestajemo da se pitamo i dozvoljavamo sebi da volimo.

Uzmite najbolje za sebe i za zaljubljenost ne brinite.