Spomenik Majklu Dzeksonu 1 e1409602619112

Spomenik Majklu Džeksonu u Londonu

U petak 26. septembra, film „Spomenik Majklu Džeksonu“ biće prikazan na Raindance festivalu u Londonu gde se takmiči u kategoriji za najbolji strani film. Svečana premijera filma “Spomenik Majklu Džeksonu” zakazana je za 29. oktobar u Sava Centru.

Reditelj Darko Lungulov, koji je u utorak 23. septembra prisustvovao projekciji filma na Internacionalnom filmskom festivalu „Love&Anarchy“ u Helsinkiju, biće prisutan i na projekcijama u Londonu (film će biti prikazan i u subotu 27. septembra).

Posle Londona, Lungulov sa filmom putuje na Internacionalni festival u Hamburgu gde će film takođe imati dve projekcije, 30. septembra i 3. oktobra. Projekcijama u Hamburgu će prisustvovati i glavni glumac Boris Milivojević.

Scenario i režiju potpisuje Darko Lungulov a uloge tumače: Boris Milivojević, Nataša Tapušković, Dragan Bjelogrlić, Toni Mihajlovski, Branislav Trifunović, Mirjana Karanović, Ljubomir Bandović, Marko Janketić, Emilija Terzić i Srđan Miletić

Dve projekcije, 8. i 9. oktobra, “Spomenik Majklu Džeksonu” će imati i na Letscee filmskom festivalu u Beču kome će prisustvovati producentkinja Snežana Penev dok će glavna glumica Nataša Tapušković biti gost Golden Orange festival u Antaliji (Turska, od 10. do 18. oktobra).

Film “Spomenik Majklu Džeksonu” je svetsku premijeru imao na festivalu u Karlovim Varima a učestvovao je i na filmskim festivalima u Puli, Herceg Novom gde je dobio Grand Prix “Zlatna Mimoza” za najbolji film, Sarajevu, Zadru i Nišu gde je Boris Milivojević za ulogu Marka dobio Grand Prix NAISA za najbolje glumačko ostvarenje i nagradu kritike FIPRESCI Srbije.

Karte za premijeru su već u prodaji na blagajni Sava Centra ali i svim prodajnim mestima Eventima kao i online, na sajtu www.eventim.rs.