fbpx

„SLAManje tišine“: Konkurs za najbolji slem nastup

U okviru programskog ciklusa dkcb.rs-INTERAKCIJA Dečji kulturni centar Beograd pokreće Festival mladih bendova LIKE/UNLIKE 2013 i otvara Konkurs za najbolji slem nastup, pod nazivom „SLAManje tišine”.

Prvu godinu Festivala mladih bendova LIKE/UNLIKE 2013 obeležiće šest bendova, koji će nastupati na Maloj sceni DKCB-a, Takovska 8, od 26. aprila do 14. juna. Na Festivalu, nastalom iz potrebe mladih za novim prostorom u samom centru grada u kojem bi svoj muzički rad mogli da prikažu široj publici, nastupiće srednjoškolski bendovi The Students (26. April), Get A Room (10. Maj), Lethalik (17. Maj), Black Sun (31. Maj), Hire Ground (7. Jun) i Buna na bičarke (14. Jun).

 Muzički žiri, koji će pomno pratiti sve nastupe, ocenjivati autorstvo, muzičko izvođenje i scenski nastup, na kraju Festivala doneće odluku o najuspešnijem bendu. Nagrada koja sleduje pobedniku je snimanje jedne pesme u profesionalnom tonskom studiju. Mladi bendovi u Dečjem kulturnom centru Beograd imaće priliku i da održavaju i svoje redovne probe kao deo priprema pred svirke.

 Dečji kulturni centar Beograd poziva sve mlade bendove da se jave i iskoriste priliku da se već sada prijave za novu sezonu festivala koja počinje u septembru 2013. godine. Ovim festivalom otvoreno novo mesto okupljanja i razmene ideja i kreativnosti među mladim ljudima, koji će moći da rade i stvaraju u uslovima koji su profesionalni, a mladoj pa i onoj starijoj publici koja se oseća mladoliko pružiti oazu dobrog zvuka i energije.

Dečji kulturni centar Beograd raspisuje konkurs za najbolji srednjoškolski slem nastup pod nazivom „SLAManje tišine“, koji je otvoren do 26. aprila.

Nakon veoma pozitivnih povratnih informacija sa održane tribine o slem poeziji i upečatljivog utiska da srednjoškolci imaju mnogo toga što žele javno da kažu u stihu i kroz autentični scenski nastup, Dečji kulturni centar Beograd odlučio je da tokom maja organizuje slem večeri, na kojoj će nastupati svi oni koji se budu prijavili.

Za učešće na večeri slema dovoljno je poslati ime i prezime, naziv škole i kontakt telefon na adresu tribine@dkcb.rs.

Nastupe mladih pesnika ocenjivaće stručni žiri, a učenika koji bude imao najbolji slem nastup očekuje novčana nagrada. Kriterijumi na osnovu kojih će biti ocenjivani nastupi biće jesu ispoljavanje ličnog stava na određenu temu kroz poeziju i nastup, autentičnost samog nastupa i prezentacije i originalnost pesničkog stila.