SZO 2014

Širom zatvorenih očiju kao novogodišnji karneval

Tradicija novogodišnjeg slavlja pod venecijanskim maskama i plaštovima se nastavlja. ŠIROM ZATVORENIH OČIJU 2014 dobija novu dimenziju i kroz formu karnevala posetiocima će ponuditi najveće izdanje ovog novogodišnjeg događaja do sada. Tema ŠIROM ZATVORENIH OČIJU 2014 je venecijanski karneval.

U saradnji sa partnerskom agencijom iz Londona, ovogodišnji doček Nove godine se organizuje u prostoru KPGT-a (Stara Šećerana na Čukarici, Radnička 3) i biće podeljen na tri bine odgovarajući na različite muzičke ukuse.

VH1 Phantasma, MTV Extravaganca i Domino Live stage pratiće nove muzičke trendove uz najraznovrsnije bendove, Live PA, DJ-eve i perkusioniste iz zemlje, ali i strane izvođače. Nastupi će se odvijati uz podršku najsavremenije tehničke podrške, scenografije, ozvučenja i rasvete.

Originalni pečat bajkovitoj noći daće i brojne poznate ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

LookerWeekly magazin Slobodna zona 2023 baner

Tema ŠIROM ZATVORENIH OČIJU 2014 je venecijanski karneval. Ovaj čuveni karneval, koji datira još iz 12. veka, bio je jedinstvena prilika da njegovi učesnici, bez obzira na bilo kakvu pripadnost, uspostave kontakt, druže se i zabave, bez straha da će prekršiti važeće moralne norme. U srednjovekovnoj Veneciji, tokom karnevala mešale su sve klase i slojevi stanovništva u masovnoj zabavi u kojoj se zbog maski nisu raspoznavali identiteti posetilaca i njihovo ponašanje je bilo mnogo slobodnije nego obično. Uz prepoznatljive venecijanske maske i plašteve ŠZO će prilika da svako pod maskom pokaže svoje „pravo“ lice.

Koncept ŠIROM ZATVORENIH OČIJU, osmišljen po uzoru na istoimeni film Stenlija Kjubrika, održava se po deveti put i do sada je stekao status jednog od najboljih i najzabavnijih novogodišnjih događaja i poslednje tri godine je bio rasprodat. Od 2006. godine, ovaj serijal novogodišnjih događaja posetilo je preko 12.000 ljudi, na 6 različitih lokacija sa preko 60 izvođača.

Cene ulaznica za ŠIROM ZATVORENIH OČIJU 2014 ostaće nepromenjene u odnosu na prošlu godinu i kretaće se u rasponu od 1990 do 3500 dinara. Informacije o ulaznicama biće dostupne od 20. novembra na sajtu www.siromzatvorenihociju.rs. U cenu je uračunato 10 kupona za piće.

Uskoro više infromacija o muzičkom programu i nagradnom putovanju za tradicionalni venecijanski karneval pod maskama.