A Walk Among the Tombstones 3

Šetnja među grobovima

Napeti triler „Šetnja među grobovima“ (A Walk Among the Tombstones), snimljen prema istoimenom bestseleru Lorensa Bloka, u domaćim bioskopima će se prikazivati od 13. novembra.

Lijam Nison tumači lik Meta Skadera, bivšeg njujorškog policajca, koji posle obračuna sa kriminalcima sa kobnim posledicama počinje da radi kao privatni detektiv bez licence. Nevoljno pristaje da pomogne negativcu Keniju Kristu u otkrivanju otmičara i ubica njegove žene i tokom istrage saznaje da to nije prvi put da su kidnaperi počinili slično zlodelo i da im nije poslednje. Granice između pravde i zločina su nevidljive, a nepogrešivi instinkt Meta vodi ka otkrivanju ubica koji su već našli novu žrtvu. Ali, vreme nije na njegovoj strani…

Lorens Blok je tokom ranih devedesetih godina napisao roman „Šetnja među grobovima“ kao desetu knjigu u seriji bestselera koji prate privatnog detektiva Meta Skadera. „Počeo sam da pišem o Metu polovinom sedamdesetih godina i bilo je trenutaka kada je izgledalo da je serija završena, a zatim bih primetio da ima još toliko toga da se kaže o njemu“, kaže pisac.

Ovaj roman je privukao pažnju poznatog scenariste i reditelja Skota Frenka (Minority Report, The Wolverine, Marley&Me) koji je bio potpuno siguran da bi Blokov rad mogao da se prenese na veliko platno u formi napetog trilera i da bi filmski stvaraoci bili zaintrigirani ovim delom. Od početka je sarađivao sa autorom knjige, ali je projekat čekao nekoliko godina, sve do 2012. godine kada je Lijam Nison prihvatio ulogu čuvenog detektiva.

„Privlače me karakteri koji su samotnjaci. Postoji nešto misteriozno, muževno i stoičko u njima. Met je usamljenik. Slomljen je na mnogo načina, ali je moralan i ima dostojanstvo koje je formirao tokom službe u njujorškoj policiji“, kaže glumac.

Pored Nisona u filmu igraju Dan Stivens (The Guest), Bojd Holbruk (Very Good Girls), Dejvid Harbor (Quantum of Solace), Brajan „Astro“ Bredli i drugi.

„Šetnja među grobovima“ prikazivaće se u bioskopima Cineplexx Ušće, Cineplexx Delta City, Cineplexx Kragujevac, Tuckwood Cineplex, Cinema City Užice, Arena Cineplex u Novom Sadu i bioskopu Vilin grad u Nišu.