Screen shot 2013 06 06 at 10.50.16

Šesti beogradski Ethno Fusion Fest

Šesti beogradski Ethno Fusion Fest biće održan od 18 – 21. juna u prelepom ambijentu Dvorišta beogradske sinagoge, u ulici Maršala Birjuzova 19.

Ethno Fusion Fest neguje saradnju među muzičarima koji potiču iz različitih kultura i istražuje bogate kulturne sinteze koje postoje među muzikama regiona.

Muzičari različitih nacija, kultura i porekla, ali svi jednako privrženi, autentični u svojoj umetnosti stvaraju atmosferu punu tolerancije i ljubavi.

Festival u četvrtak 18. juna u 20:30 otvara grupa Pressburger Klezmer Band koja predstavlja mešavinu jevrejske, balkanske i orijentalne muzike, sve u kombinaciji sa savremenim stilovima kao što su jazz, rock, rege i latino.

Drugog dana festivala 19. juna, u 18:30 je nastup Karavan Sarai, koji je osmišljen kao susret slobodnih improvizacija.

U subotu, 20. juna očekuju nas dva koncerta:

Prvi počinje u 21:30, Duet, glas i ut, je duet kojeg čine Jelena (Gligorijević) Jovanović i Nenad Vještica Kan i izvodi tradicionalne pesme sa prostora Makedonije, južne Srbije, Turske i Grčke.

Nakon njih, u 22:00 Branimir Stošić & Ved trio pokušaće vranjanskom pesmom da nam dočaraju tradiciju svojih predaka, tihom, nostalgičnom i natopljenom žalom za mladošću, ispunjenom sevdahom i merakom.

Festival u nedelju 21. juna u 20:30, zatvara svojim nastupom već tradicionalno Shira U’tfila, jedna od najomiljenih grupa našeg festivala koju publika svesrdno podržava.

Informacije o prodaju ulaznica
Informacije o prodaju ulaznica Ulaznice se mogu kupiti sat vremena pre početka svakog koncerta u Dvorištu beogradske sinagoge, Maršala Birjuzova 19. Cena pojedinačne ulaznice je 400, a kompleta 1.000 dinara.

U slučaju lošeg vremena koncerti će biti održani u sinagogi.