faa00c6b dd16 4b5a 9339 16e42c758139

Sastanak na neviđeno u romanu Ljubila sam TolstojaPrava ljubav i sreća možda nas čekaju iza prvog ugla

Romantična priča Ljubila sam Tolstojaautorke Peni Ridpisana je za sve ljubitelje ruskih klasika. Knjige Peni Ridnalaze se na vrhu svih relevantnih top-lista, a Vulkan izdavaštvoprvi put objavljuje delo ove autorke. Slični naslovi mogu se naći među knjigama Aleksandre PoterLorin Vajsbergeri drugih.

Glavna junakinja romana Ljubila sam Tolstojaje Ana, romantična duša koja obožava ljubavne priče sa tužnim krajem, a posebno ruske klasike. Nikada joj nije palo na pamet da izađe na sastanak na neviđeno, sve do tada. Kad se Lukas pojavi, ona shvata da uopšte nije onakav kakvim ga je zamišljala. Iako je visok i zgodan, uopšte ne izgleda kao umetnik. Nakon propalog sastanka, Ana se raduje prvom predavanju iz ruske književnosti. Kad se vrata amfiteatra otvore i on uđe – ovoga puta u odelu – ne preostaje joj ništa drugo nego da poželi da pobegne. Da se sakrije. Ili da jednostavno nestane.

Peni Ridje bestseler autorka Njujork tajmsaVolstrit žurnalaJu-Es-Ej tudeja. Pre nego što je počela da piše knjige, radila je kao biomedicinski istraživač. Trenutno radi kao mama s punim radnim vremenom, a svaki slobodan trenutak koristi da plete, hekla i šije.